divendres, 29 de maig del 2020

Hannah Arendt: "El revolucionari més radical es convertirà en un conservador l'endemà de la revolució"

Coses del FRAP, del PSOE i del PP 

L'exdirigent del PP que també era del FRAP

[EL NACIONAL. Lluís Bou. Barcelona. Dimecres, 27 de maig de 2020]

La dirigent del PP Cayetana Álvarez de Toledo ha acusat el pare de Pablo Iglesias de ser terrorista perquè va ser militant del FRAP, però ha oblidat que també va formar part d'aquest grup violent vinculat al PCE (marxista-leninista) l'exdirigent popular Rafael Blasco.

Segons el diari Levante, Blasco es va afiliar a finals dels 60 al PCE (marxista-leninista) i d'aquí va passar al FRAP. El seu nom de guerra era Carlos. L'exdirigent del PP va ser un activista ortodox, i va decidir juntament amb Vicent Pérez Venencio l'expulsió de militants acusats de fraccionalistes. Va patir presó en diverses ocasions, com quan tornava d'una reunió a l'estranger i el van aturar a la frontera.

Blasco va fer a partir d'aquí una espectacular carrera política, fins a acabar novament a la presó en el marc dels escàndols del PP valencià. acusat de corrupció.

Es va acostar al PSPV-PSOE de la mà de Ciprià Ciscar, a qui va conèixer al Sindicat Democràtic Universitari, i va acabar sent conseller d'Obres Públiques, on ja va tenir els primers problemes judicials. Amb la fi de la primera etapa socialista a la Generalitat valenciana es va passar al PP.

Blasco va estar quasi 30 anys al Govern valencià, amb 4 presidents de signe polític oposat, i va arribar a ser 7 cops conseller, en matèries tan dispars com Presidència, Obres Públiques, Ocupació, Benestar Social, Territori, Sanitat i Immigració.

Avui dia està encara a la presó, hi ha a València qui el compara amb un dels personatges d'Al Pacino. En tot cas és el polític que revela el que volia dir una de les frases més emblemàtiques i lúcides de la filòsofa Hannah Arendt: "El revolucionari més radical es convertirà en un conservador l'endemà de la revolució".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada