divendres, 29 de maig del 2020

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores sanitàries, salarials i laborals

El personal de Palafrugell Gent Gran reclama millores sanitàries, salarials i laborals

En una concentració a l'entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s'ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona) 28/05/2020.- El personal de Palafrugell Gent Gran, a Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona), va reclamar dimecres unes millores salarials i laborals en una concentració a l'entrada del centre geriàtric Palafrugell Gent Gran, el personal sanitari s'ha reivindicat demanant que millorin el material de protecció sanitària com també recuperar part del seu sou.

Es tractava d'una convocatòria per tot el personal sanitari dels diferents centres de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Dimecres, després de les set del vespre, el comitè d'empresa del geriàtric Palafrugell Gent Gran es va concentrar per demanar millores salarials i laborals.

Des del personal sanitari van llegir un manifest assegurant que estan cansats de "paraules buides sense cap compromís concret i acompanyades d'aplaudiments hipòcrites". A més a més, van destacar que la gestió dels centres sanitaris com el cas de Palafrugell Gent Gran està sota les mans de l'equip dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE).

Entre les diferents reclamacions que fan des del comitè d'empresa del centre hi ha la de tenir equips de protecció individuals "en condicions", proves PCR o serologies per a tots els treballadors del centre geriàtric de Palafrugell, que les hores extres que han fet no es cobrin a "preu de salari".

Des del centre també reclamen que es recuperi el 5% del sou "en una paga anual fixa". Una petició que el Parlament de Catalunya ha rebutjat recentment.

Amb el manifest van ressaltar que ara mateix "la situació és extrema i ens desborda". Però tot i això, es pregunten si des de la "Conselleria, les direccions i els governs tindran la capacitat, l'empatia per analitzar i donar solucions".

Amb la campanya #PrimaveraSanitària volen demanar una taula de negociació amb la consellera de Salut, Alba Vergés. Que el departament que Vergés dirigeix també inclogui els tractaments de Salut Mental i els centres de gent gran. I reclamen una sanitat pública al 100% amb tots els recursos necessaris per assistència i recerca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada