diumenge, 4 d’agost del 2019

Protesta sindical al ple de Figueres contra que tota la ciutat sigui zona turística: els establiments poden obrir els diumenges i festius des de Rams fins al 31 de desembre

Protesta al ple municipal de Figueres on s'aprova demanar la zona turística per a tota la ciutat

Part de l'oposició considera que perjudicarà els treballadors

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/04/2019 Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).- Llegim en la premsa convencional comarcal el ple municipal de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) ha aprovat aquest dijous la proposta de demanar a la Generalitat l'ampliació de la zona turística de Figueres a tota la ciutat, cosa que implicarà que els establiments poden obrir els diumenges i festius des de Rams fins al 31 de desembre. Ha tirat endavant amb els onze vots a favor del PDeCAT, dos regidors no adscrits, PP i Cs, i deu vots en contra del PSC, ERC, CUP i Compromís.

Protesta al ple de Figueres on s'aprova demanar la zona turística per a tota la ciutat

Protesta al ple de Figueres on s'aprova demanar la zona turística per a tota la ciutat.

La presència d'una cinquantena de persones contràries a l'ampliació de la zona turística en un acte convocat per CCOO i la proximitat de les eleccions municipals han marcat  les intervencions de les formacions centrant-s'hi en els avantatges laborals o no pels treballadors. Pancartes com «No diumenges, tenim família» han mostrat el rebuig dels treballadors assistents.

Compromís, la CUP, ERC i el PSC han votar en contra de la proposta amb vehemència i amb aplaudiments de part del públic. Agnès Lladó, d'ERC, ha qualificat la  mesura de «nefasta». Han coincidit a dubtar que això generi llocs de treball i consideren que farà més precàries les condicions dels treballadors. Per a Toni Garcia, de la CUP, generarà benefici només a unes empreses determinades, les grans superfícies. El regidor de Compromís, Òscar Vergés, afegia que falten estudis més sòlids i Pere Casellas, del PSC, va posar sobre la taula que la mesura al rovell de l'ou no ha funcionat.

L'ampliació de la zona turística s'ha tirat endavant després de la petició de divuit empreses ubicades a la C-260, al sector de Vilatenim (Alt Empordà, comtat de Peralada).

La proposta de l'Ajuntament figuerenc inclou els informes favorables de la Cambra de Comerç de Girona, l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya i Comerç Figueres. També l'informe desfavorable de Comissions Obreres perquè considera que perjudicarà els treballadors. La resta d'informes valoren positivament l'ampliació perquè creuen que donarà millor servei i noves oportunitats tant als negocis existents com a nous negocis. En el cas de Comerç Figueres, considera important que s'inclogui tota la ciutat i tot l'any.

El regidor no adscrit Manel Toro i l'alcalde, Jordi Masquef, entre altres arguments, van recordar que actualment hi ha una fuita de compradors cap a punts comercials com la Jonquera  (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) o la costa. Per a Masquef, si la gent no va a Figueres aniran a altres poblacions. Toro va assenyalar que «més d'un milió de persones ens visiten i si els movem per dins, això genera activitat immediatament».



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada