dissabte, 8 de desembre del 2018

Revolta generalitzada, a partir del 17 de novembre, a l’Estat francès contra Macron, qualificat de bufó


Tallades les entrades 1 i 2 de l'AP-7 a la Jonquera per la mobilització de les armilles grogues, accessos des de l'N-II que estan tancats des d'aquest dissabte al matí.  
Els vehicles es desvien per l'N-II, el que provoca algunes cues.  
Les protestes bloquegen centenars de camions a la Catalunya Nord.  
Més de 1.300 detinguts i més de 100 ferits per les protestes de les armilles grogues en el decurs del quart dissabte de manifestacions, que aconsegueix mobilitzar 125.000 persones a tot el país, 10.000 d'elles a París.  
Prohibida temporalment la venda de petards a Catalunya Nord per les protestes de les armilles grogues.  
El prefecte dels Pirineus Orientals ha prohibit durant tot el cap de setmana la venda de petards i carburants.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/12/2018   
La Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-  

Les protestes dels Armilles Grogues bloquegen centenars de camions a la Catalunya del Nord Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies ens trobem en el quart dissabte que el moviment de les armilles grogues protesta per la pujada de taxes, i reclama entre altres mesures un increment del salari mínim.
Entre els diferents manifestants aquest matí concentrats que aturen els camions que intenten accedir a l'autopista A-9 que connecta amb la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), en Josep que viu a Ceret (Vallespir, comtat de Vallespir) deixa clar que "no marxaran" fins que el govern d'Emmanuel Macron plegui o es comprometi a rebaixar els impostos i pujar el salari mínim. "La gent viu amb 1.200 euros i el cost de la vida aquí és molt més alt", protesta. En Josep explica que és el quart dissabte que s'afegeix a la protesta al peatge d'El Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló) i concreta que "aquí no hi ha hagut mai cap problema". "La relació amb la policia és bona. Parlem amb ells i ens entenem i la protesta és pacífica", explica. Reconeix que l'ha sorprès el desplegament policial de la Gendarmeria antidisturbis d'aquest dissabte però està "convençut" que al llarg del dia "arribarà més gent" i es tallaran els peatges.
La Mari, és una granadina que porta més de 50 anys vivint a la Catalunya Nord, diu que surt perquè "amb els sous que es paguen és impossible viure". "No és un tema polític, aquí som tots treballadors que ens hem unit i que estem d'acord en què el govern de Macron marxi o canviï les polítiques que està duent a terme", assenyala. Suport dels conductors
Des de les armilles grogues de la Catalunya Nord es mostren agraïts a la majoria de conductors que els mostren el seu suport fent sonar els clàxons dels cotxes. Els camioners --principals afectats-- també són comprensius amb les demandes dels manifestants, en especial els conductors francesos. I és que un dels principals motius de la protesta és l'increment de la taxa en els carburants. En aquest sentit, els manifestants es mostren "satisfets" que Macron hagi fet marxa enrere, però consideren que "no n'hi ha prou". 

Tallades les entrades 1 i 2 de l'AP-7 a la Jonquera per la mobilització de les armilles grogues 
Una de les entrades de l'autopista AP-7 a La Jonquera tallada pels Mossos. ACN
Una de les entrades de l'autopista AP-7 a La Jonquera tallada pels Mossos.
Els Mossos d'Esquadra tallen des d'aquest dissabte al matí les entrades 1 i 2 de l'AP-7 a la Jonquera en sentit França com a mesura preventiva davant la mobilització de les armilles grogues. Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), aquests accessos des de l'N-II a l'autopista estan tancats des de primera hora.
Llegim al web del Diari de Girona que l'AP-7 està tallada en sentit nord entre Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) i la frontera amb França per la mobilització de les armilles grogues des de les 12:08 hores d'aquest dissabte, segons el Servei Català de Trànsit. En aquest punt els vehicles es desvien per l'N-II, cosa que provoca mig quilòmetre d'aturades. Paral·lelament es mantenen tallades les entrades 1 i 2 a l'autopista. A l'N-II s'ha restringit el pas als camions que volen anar cap a França i s'han habilitat aparcaments perquè hi puguin estacionar els vehicles de gran tonatge.
La situació és més complicada a l'altra banda de la frontera. Les protestes han bloquejat centenars de camions a la Catalunya Nord aquest dissabte al matí per tal que no puguin arribar a les grans superfícies comercials. Concretament els vehicles de gran tonatge estan aturats entre el Portús (Albera, Vallespir, comtat de Vallespir) i la sortida de Perpinyà nord. Tot i que un fort dispositiu de la Gendarmeria antidisturbis ha evitat als manifestants arribar físicament dels peatges, s'han situat a uns metres de les barreres, aixecant barricades amb palets de fusta, i han arribat a un acord per tal que s'aixequin les barreres als turismes. Amb aquesta mesura pretenen que els cotxes no paguin el peatge i per tant el Govern francès no cobri. Tot i això les retencions a la Catalunya Nord en direcció França avui són molt importants i s'han format cues quilomètriques de transportistes que es resignaven a esperar que els deixessin passar. Als peatges de les armilles grogues s'acumulen i amb el pas de les hores el nombre de manifestants ha anat en augment. Entre els conductors uns s'ho prenien amb resignació i d'altres --la majoria francesos-- aplaudien la protesta i encoratjaven els manifestants a seguir lluitant.
A primera hora del matí un gran desplegament policial per part de la Gendarmeria antidisturbis havia impedit inicialment que els manifestants arribessin a aixecar les barreres, però finalment ho han acabat fent. 

Les protestes ahir a la Catalunya Nord 
Les protestes de les armilles grogues continuen i el trànsit a la frontera pateix afectacions des de fa dies. Ahir divendres a la tarda es van tornat a registrar incidències en la mobilitat. Una protesta al peatge del Voló va generar retencions de trànsit que van obligat a tallar els accessos a l'AP-7 des de Figueres fins la Jonquera en direcció França, segons el Servei Català de Trànsit. Els vehicles es van desviar per la sortida 3 a Hostalets de Llers (Llers, Alt Empordà, comtat de Besalú). Els turismes poden continuar cap a França per l'N-II, mentre que els camions eren desviats en aparcaments habilitats. Abans que es tallés l'autopista en els 21 quilòmetres que separen Figueres de la frontera, s'havia registrat circulació intensa durant 6,5 quilòmetres a la Jonquera en sentit Nord. 

Les revindicacions de les armilles grogues van de l’augment, des dels salaris mínims i de les pensions a la demanda de dimissió del president Macron   
Llegim a VilaWeb que l’ajornament de l’augment del preu dels carburants no ha aturat el moviment de les armilles grogues, que a Catalunya Nord continua ben actiu. Es mantenen els talls de carreteres a les entrades de l’autopista de Perpinyà, el blocatge del peatge del Voló i els accessos al Mercat Internacional de Sant Carles, a Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló).
Les armilles grogues han obert totalment la llista de les seves reivindicacions: van de l’augment dels salaris mínims i de les pensions a la demanda de dimissió del president Emmanuel Macron.
El Partit Comunista Francès 66 també continua mobilitzat contra la política del Govern francès i vol fer seves les reivindicacions, tot i que les armilles grogues rebutgen la intromissió de cap partit en la protesta. El PCF 66 ha convocat una concentració pacífica demà a les onze del matí amb motiu de la visita del diputat de La Republique en Marche, Romain Grau, al carrer del mercat a l’engròs de Perpinyà.
La mobilització de les armilles grogues fa que cada vegada s’ajornin més actes prevists a la Catalunya Nord. És el cas de les Diades del Curtmetratge que s’havien de fer el 14 de desembre a Cabestany (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló), i que finalment es faran el 5 de gener. Per la seva banda, els organitzadors del Téléthon, que organitzen actes durant tot el cap de setmana, fan una crida a la solidaritat amb les armilles grogues. 

El prefecte dels Pirineus Orientals ha prohibit durant tot el cap de setmana la venda de petards i carburants 
Segons informa VilaWeb el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Chopin, ha prohibit l’ús de petards, així com la seva compra i venda, durant aquest cap de setmana en previsió de les protestes de les armilles grogues. La prohibició, que també afecta la venda de carburants, estarà en vigor entre ahir divendres a les 18 hores i  dilluns a les 8 del matí. 

També es prohibeix la tinença i transport, “sense motiu legítim”, d’armes de caça i de munició, així com d’objectes “que poden constituir una arma improvisada” en el sentit que marca l’article 132-75 del Codi Penal francès 
L’ús de petards, articles pirotècnics i focs artificials de qualsevol mena és prohibit a l’espai públic o en direcció a l’espai públic, en llocs de grans concentracions de persones o la seva rodalia o a edificis d’apartaments o en direcció a aquests.
A banda, es prohibeix la tinença i transport, “sense motiu legítim”, d’armes de caça i de munició, així com d’objectes “que poden constituir una arma improvisada” en el sentit que marca l’article 132-75 del Codi Penal francès: “Tot altre objecte susceptible de representar un perill per a les persones és assimilable a una arma quan és utilitzat per matar, ferir o amenaçar o que es vol utilitzar, per aquell qui la porta, per a matar, ferir o amenaçar”.
La Coordination Rurale aquest dissabte porta a terme una operació cargol, a partir de les 10 del matí, des del Voló fins al giratori de l’Auchan. Els tractors han ocupat la RD 900 , fent una maniobra d’anada u tornada.
A la Costa Vermella Citoyens patriotes et pacifiques també han fet una operació cargol, que ha sorti del Pont de l’Amor a Portvendres (Costa Vermella, Albera, Rosselló, comtat de Rosselló), amb motos i vehicles, en direcció a Perpinyà per la RD 914, passant pel Voló i el peatge de Perpinyà Sud.
Les armilles grogues han fet, durant el decurs de la setmana, barreres amb filtratges tant al peatge del Voló, com també al Mercat Internacional de Sant Carles, ahir van avisar que faran un bloqueig sever tant en aquest punts com al giratori del Casino al Portús, per la RD 900.
També els motars van decidit apuntar-s’hi a aquesta mobilització d’avui dissabte.
Els busos de l’empresa Sankéo no han sortit avui dissabte arreu de l’Aglomeració Perpinyà - Mediterrani. La causa d’aquesta falta de servei han estat els blocatges previstos per avui dissabte per part de les armilles grogues. Tal com expliquen a la seua web, no sortiran per raons de seguretat. De moment el bus a 1 euro, depenent del Consell Departamental, circularan normalment. Aquest es el tercer dissabte que els busos Sankéo suspèn el servei.
El ministeri d’Interior del Govern francès mobilitzat  aquet cap de setmana 89.000 agents de policia a tot l’hexàgon francès. 

Quart dissabte de manifestacions, que aconsegueix mobilitzar 125.000 persones a tot el país, 10.000 d'elles a París 
L’Agència Catalana de Notícies informa que la policia francesa ha arrestat aquest dissabte unes 1.385 persones, la gran majoria a París (Illa de França), durant la quarta jornada de mobilitzacions a l’hexàgon francès de les armilles grogues. Segons ha explicat el ministre de l'Interior del Govern francès, Christophe Castaner, uns 974 protestants es troben sota custòdia policial a comissaria.
El moviment contestatari, que protestava contra el preu dels carburants i la caiguda del seu poder executiu, ha aconseguit mobilitzar 125.000 persones a tot l’Hexàgon, 10.000 d'elles a París. Els antidisturbis han fet algunes càrregues als Camps Elisis, on milers de persones concentrades demanen la dimissió del president de la República francesa Emmanuelle Macron i canten La Marsellesa. En total, els serveis d'emergències han atès uns 118 manifestants ferits.
Moltes de les detencions de persones que formaven part de grups susceptibles de protagonitzar actes violents s'han produït de manera preventiva. I és que, preveient una jornada de protestes, s'han tancat la majoria dels seus museus i monuments de París, com la Torre Eiffel o la catedral de Notre Dame i el Panteó. A més, molts teatres han cancel·lat els seus espectacles per por a grans disturbis. La gendarmeria francesa ha matisat que, un cop fetes les verificacions pertinents, no necessàriament han de quedar sota custòdia policial.
El Govern francès havia anunciat aquesta setmana una moratòria de sis mesos en l'augment dels impostos dels carburants per intentar apaivagar els ànims dels manifestants, que es queixen per la pèrdua de poder adquisitiu. Per les armilles grogues, però, la mesura no és suficient i s'han mantingut les protestes convocades aquests dies de còlera autogestionada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada