divendres, 7 de desembre del 2018

Més de 400 entitats signen un manifest contra el nou decret de menjadors en una setmana

La reunió de diverses entitats contràries a l´esborrany del nou decret de menjadors, a Barcelona.
Reunió d'entitats contràries a l´esborrany del nou decret de menjadors, a Barcelona.
La FAPAC, organitzacions, docents i sindicats fan front comú per intentar frenar la nova regulació. 
La Plataforma per defensar l'autogestió dels menjadors escolars a les comarques de Girona ha decidit donar suport a les mobilitzacions de la Plataforma SOS Menjadors i unificar estratègies. 
La Plataforma SOS Menjadors prepara per al 19 de desembre una acció reivindicativa que consistirà en treure els menjadors als patis, davant de les seus dels consells comarcals o dels Serveis Territorials d'Ensenyament.  
El 19 de gener està previst anar al Parlament de Catalunya i, segurament, fer alguna acció a Girona, Tarragona i Lleida. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/12/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina el front contra la nova regulació del servei de menjador escolar elaborada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat ha portat entitats socials, organitzacions de famílies liderades per la FAPAC i de docents com la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, a més de sindicats educatius, a promoure un manifest conjunt. El document exigeix la retirada de la proposta de l'administració i, en tan sols una setmana, ha superat les 400 adhesions; d'aquestes, una trentena són d'organitzacions de les comarques de Girona.
«Tombem el decret de menjador» és el lema amb què s'ha impulsat la campanya, que també subscriu la plataforma SOS Menjadors Escolars Públics. La iniciativa es va fer pública el 27 de novembre, però es va acordar en una reunió d'entitats i de famílies celebrada el 4 d'octubre.
Després de tenir accés i, en alguns casos, presentar al·legacions a l'esborrany del Decret de Menjadors, aquests col·lectius han decidit formar un front comú «per aturar» la nova regulació, que el Departament d’Ensenyament preveu aprovar en els propers mesos perquè entri en vigor el curs 2019-20.
En canvi, els opositors al decret demanen al Departament que dirigeix Josep Bargalló (ERC) que aturi la tramitació i endegui un debat real sobre «el model de menjador que ha de tenir el sistema educatiu públic de Catalunya». Entre altres qüestions, les seves peticions fonamentals són reconèixer el paper educatiu del temps del migdia, i «que les famílies participin i siguin part d'aquest model de menjador» que s'ha de gestionar «amb criteris socioeducatius, ambientals, de proximitat i que emfatitizi la qualitat nutricional i pedagògica».

Les adhesions gironines 
El primer llistat de signants del manifest promogut per la FAFAC i altres entitats inclou les associacions de mares i pares d'alumnes dels instituts escola Mestre Andreu, de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès, comtat d’Osona), i Francesc Cambó, de Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).
A més, també hi ha les AMPAs de les escoles d'educació infantil i primària Aldric, de Cassà de la Selva (Gironès, comtat de Girona); Sant Salvador d'Horta, de Santa Coloma de Farners (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona); Cassià Costal, de Girona (Gironès, comtat de Girona); Portitxol, de l'Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries); Josep Pallach, Amistat i Salvador Dalí, de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú); L'Estació, de Sant Feliu de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona); La Vila, de Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú); La Sínia, de Sant Antoni de Calonge (Calonge, les Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona); Santiago Sobrequés, de Bescanó (Gironès, comtat de Girona); Bellavista, de Maçanet de la Selva (la Selva, comtat de Girona); Juncadella, de la Cellera de Ter (les Guilleries, la Selva, comtat d’Osona); Pompeu Fabra, d'Anglès (les Guilleries, la Selva, comtat d’Osona); Pere Torrent, de Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona); Les Falgueres, de Fogars de la Selva (la Selva, comtat de Girona); Sant Esteve, de Caldes de Malavella (la Selva, comtat de Girona); Teresa de Pallejà, de Fortià (Baix Fluvià, Alt Empordà, comtat d’Empúries); Carles de Fortuny, d'Esponellà (Baix Fluvià, Pla de l’Estany, comtat de Besalú); Josep Boada, de Riudarenes (la Selva, comtat de Girona).
Així com de la llar d'infants Els Pins, de Figueres, i de l'Associació Àgora Mediació, de Banyoles; i dels instituts de secundària Narcís Xifra i Masmitjà, de Girona, El Pedró, de l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries); i Salvador Sunyer, de Salt (Gironès, comtat de Girona).

Treure els menjadors als patis 
La Plataforma per defensar l'autogestió dels menjadors escolars a les comarques de Girona, que sorgeix de la Coordinadora d'AMPAs i AFAs del Gironès, ha decidit donar suport a les mobilitzacions de la Plataforma SOS Menjadors i unificar estratègies. L'última d'aquestes organitzacions prepara per al 19 de desembre una acció reivindicativa que consistirà en treure els menjadors als patis, davant de les seus dels consells comarcals o dels Serveis Territorials d'Ensenyament. Ja per al 2019, el 19 de gener està previst anar al Parlament de Catalunya i, segurament, fer alguna acció a Girona, Tarragona i Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada