divendres, 7 de desembre del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST. El 7 de desembre de 1939 l’anarquista i anarcosindicalista de Palafrugell i veí de Sant Feliu de Guíxols Josep Plaja i Pla, de 32 anys, fou afusellat al mur del cementiri vell de Girona

Guíxols 
Era manyà i militava en la FAI i en CNT-AIT  









Josep Plaja i Pla:   
El 7 de desembre de 1939 l’anarquista i anarcosindicalista de Palafrugell (Baix Empordà) i veí de Sant Feliu de Guíxols (Vall d’Aro, Baix Empordà) Josep Plaja i Pla, de 32 anys, fou afusellat al mur del cementiri vell de Girona junt a un grup de persones --entre elles els també anarcosindicalistes Emili Fructuoso i Marín, de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà); Crescenciano Ortega Alonso, de Salt (Gironès), i Alfons Tarrés i Camps o Comas, de Sant Gregori (Gironès)--, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim d’un procediment d’urgència a la plaça militar de Girona i després de ser conduit pel carrer del Carme de la ciutat. Havia nascut en 1907 a Palafrugell.
Era manyà i militava en un grup de la Federació Regional Anarquista Catalana (FARC) i sindicalment en la Confederació Regional del Treball de Catalunya (CRTC) de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada