divendres, 7 de desembre del 2018

Èxit de participació en la multiconsulta de Palamós

Vilobí d´Onyar celebra una consulta sobre Monarquia o RepúblicaMés de 700 persones responen a qüestions sobre si volen que la Guàrdia Civil marxi del poble, si defensen la Constitució espanyola o si són partidàries de declarar el municipi antifeixista.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/12/2018   
Palamós (Les Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona).-    

Llegim en la premsa convencional comarcal que el CDR Gavarres Mar va dur a terme amb gran èxit de participació la multiconsulta popular a Palamós (Les Gavarres marítimes, Baix Empordà, comtat de Girona) en què veïnes i veïns van poder votar sobre diverses qüestions de dins i fora del municipi. El recompte final va ser de 713 vots, dels quals 469 van ser de veïns de Palamós; 239, de gent de fora del municipi, i cinc, d’estrangers. Des de les deu del matí fins a les vuit del vespre hi va haver un únic punt de votació, que va ser el Punt d’Informació Juvenil. La primera pregunta que es va plantejar era sobre si aproven o no la Constitució espanyola. També es va preguntar sobre la Monarquia, sobre si el municipi ha de prescindir de la presència de la Guàrdia Civil o si es mostrarien partidaris de retirar privilegis a l’Església catòlica romana. Una altra de les qüestions que es van plantejar va ser sobre una eventual declaració de Palamós com a “poble antifeixista” o el futur que ha de tenir el Valle de los Caídos i les persones que hi ha enterrades.
Des de l’organització es van mostrar ahir molt satisfets de com havia anat la multiconsulta, que es va dur a terme sense cap incident. Totes les persones que hi van participar van haver de presentar la documentació oficial, i el sistema que es va fer servir a Palamós no permetia cap trampa, ja que detectava si alguna persona votava dos cops. Entre els votants hi havia persones de totes les edats i alguns càrrecs polítics, com ara l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i altres regidors de l’Ajuntament.
L’organització de l’acte va anar a càrrec d’una quinzena de membres del CDR Gavarres Mar, que van rebre l’escalf de veïnes i veïns que van portar menjar i beure durant la llarga jornada. El resultat de la multiconsulta el faran públic en breu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada