divendres, 19 d’octubre del 2018

Roben la bandera i la placa commemorativa al creador de l'estelada a Girona. Uns element unionistes han pintat la placa dels Jardins de Vicenç Albert Ballester i Camps.

Roben la bandera i la placa al creador de l'estelada a GironaEls CDR es manifesten a la seu d'ERC a Barcelona al crit de «botiflers». Davant la seu del PDeCAT s’ha cridat consignes com «Desobeïu o dimitiu» 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies els Jardins de Vicenç Albert Ballester i Camps de la ciutat de Girona s'han quedat sense bandera, ni placa commemorativa que havia instal·lat l'Ajuntament per recordar el creador de l'estelada.
A més, també han pintat de negre la placa del nom dels jardins just a sobre del punt on explicava que Ballester i Camps era l'inventor de la bandera independentista catalana. Així ho ha denunciat l'Associació de Veïns del barri de Montilivi a través del Twitter. Es tracta d’un furt amb sabotatge d’elements unionistes, que darrers dies no paren, arreu de Catalunya, de furtar banderes, tatxar amb esprais, tallar llaços grocs solidaris i agredir a persones que troben al seu pas.  
Vicenç Albert va néixer a Barcelona i va morir a el Masnou (Baix Maresme) però la idea de la bandera estelada la va treure durant el seu viatge a Cuba d’aquella estelada insurgent de José Martí, després de la independència d'aquesta antiga colònia espanyola. 

Els CDR es manifesten a la seu d'ERC a Barcelona al crit de «botiflers» i davant la seu del PDeCAT s’ha cridat consignes com «Desobeïu o dimitiu»   
Els CDR reclamen al govern de Torra que «desobeeixi o dimiteixi»L’Agència Catalana de Notícies informa que 150 persones convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR) han tallat aquest divendres a la tarda el carrer Calàbria de Barcelona davant la seu d'ERC per denunciar la gestió del Govern de la Generalitat amb crits com "botiflers".
A la mateixa hora, un centenar de persones, també convocades pels CDR, feien el mateix davant la seu del PDeCAT, al carrer Provença, cridant consignes com "desobeïu o dimitiu". 

Sense desobediència no hi ha independència 
La gent concentrada en un i altre lloc han demanat la dimissió del conseller d'Interior de la Generalitat, el polèmic Miquel Buch, i han entonat diverses consignes com ara "Som República", "Desobediència i unitat", "ERC i PDeCAT, la paciència s'ha acabat", "Covards a casa", "El poble mana, el Govern obeeix" o "Ni oblit ni perdó".
Davant la seu d'ERC, alguna veu també ha cridat "No us mereixeu en Junqueras", crit que no ha estat unànime.
Davant la del PDeCAT s'han enganxat adhesius a la porta del partit convergent.
La gent duia estelades i paraigües i repartien papers amb consignes com ara 'Desobeïu o dimitiu', 'Sense desobediència no hi ha independència' o 'Quan la injustícia és la llei, la desobediència és un dret'.
En ambdues concentracions, com era d’esperar, hi ha hagut dispositius policials quantiosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada