dijous, 18 d’octubre del 2018

Jordi Borràs: «Si nosaltres som els que ens posem la mordassa, estem perduts»

La taula rodona celebrada ahir a la biblioteca Rahola.
El fotoperiodista participa en una taula sobre llibertat d'expressió amb Joan Ferrús (El Jueves) i Susana Pérez Soler 
 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   
 
Llegim en la premsa convencional gironina que Valtonyc, la tuitera Cassandra, Willy Toledo... en els darrers mesos, la llibertat d'expressió s'ha vist qüestionada en diverses ocasions a l'Estat espanyol. Per tal de debatre quina és la situació des de l'aprovació de l'anomenada «Llei Mordassa», l'any 2015, la Coordinadora d'ONG Solidàries i el Col·legi de Periodistes van celebrar ahir una taula rodona amb el fotoperiodista Jordi Borràs, el subdirector d'El Jueves, Joan Ferrús, i Susana Pérez Soler, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils. L'acte va estar moderat per la periodista de Diari de Girona Elisabet Don.
Tots el ponents van coincidir en què la llibertat d'expressió es troba en perill de retrocés a l'Estat espanyol, i van advertir que aquesta qüestió no només ha de preocupar el gremi periodístic sinó a tota la ciutadania, que al final és qui té el dret a la informació.
També van lamentar que hi hagi temes --com la monarquia o la religió-- que no es puguin criticar lliurement, però tot i això van advocar per fugir de l'autocensura: «Si nosaltres mateixos som els que ens posem la mordassa», estem perduts, va assenyalar Borràs, que també va reclamar una major pluralitat informativa. En aquest sentit, Pérez Soler va destacar la tasca que estan fent els mitjans digitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada