dimarts, 23 d’octubre del 2018

Inquietuds per possibles restes de la muralla de Cadaqués

Segons l’associació Amics de la Natura, el mur quedarà desprotegit per una modificació del pla urbanístic
 



 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/10/2018   
Cadaqués (Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal una modificació puntual del Pla especial urbanístic del conjunt històric de Cadaqués (Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Besalú), aprovada per ple municipal el passat mes de juny, ha alertat els defensors del patrimoni local cadaquesenc.
Segons l’Associació Amics de la Natura de Cadaqués, que ha presentat al·legacions a la tramitació en curs, aquesta modificació deixarà desprotegit i fins i tot permetrà l’enderroc d’un dels pocs trams que quedarien de l’antiga muralla de Cadaqués: una paret de pedra seca d’uns vint metres de llargada per uns cinc metres d’alçada.
En l’al·legació presentada a l’Ajuntament, l’entitat recorda que es tracta d’un element arquitectònic classificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Mentre l’associació alerta d’una possible edificació de dos pisos en aquest punt que comportaria l’enderroc de la paret de pedra seca amb l’argument que “es demostra la impossibilitat d’aprofitar el mur”, l’alcalde, Josep Lloret, respon que, a hores d’ara, no hi ha cap projecte de construcció. Per l’Ajuntament, la modificació aprovada només respon a la rectificació d’un error de classificació d’una parcel·la a la part superior del mur. El solar estava inscrit erròniament en l’entorn de protecció de l’església de Santa Maria de Cadaqués, quan, en realitat, és de propietat privada. “En tot cas, si un dia es presenta un projecte, es requerirà que no afecti els elements patrimonials que pugui haver-hi a la proximitat”, diu l’alcalde.
L’Associació Amics de la Natura, però, vol garanties de que no es permetrà enderrocar el mur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada