divendres, 10 d’agost del 2018

Queixes contra la política municipal de Perpinyà: arbres i aterrament d’edificis al barri de Sant Jaume

Frene66, una entitat dedicada a la defensa dels espais naturals i del medi ambient, assenyala que primer es va destruir el parc Bir-Hakeim, mentre que, després, van tallar-se sense contemplacions els arbres del passeig Mercader i de les avingudes Joffre i Torcatis.  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/08/2018   
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-   

A la ciutat de Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) els arbres desapareixeran del carrer, si més no, això es desprèn de les queixes contra la política municipal que planteja Frene66, la coneguda entitat dedicada a la defensa dels espais naturals i del medi ambient. Primer, assenyala Frene66, es va destruir el parc Bir-Hakeim, mentre que, després, van tallar-se sense contemplacions els arbres del passeig Mercader i de les avingudes Joffre i Torcatis.
Com que els arbres, i la vegetació en general, sempre contribueixen a esmorteir la calor, a tots aquelles veïnes i aquells veïns de Perpinyà que, aquests darrers dies, s’hagin queixat de la insuportable xafogor canicular, cal recordar que el Consistori esmerça 8’5 milions d’euros per oferir als turistes --igual com passa a Barcelona i a tot arreu on es potencia el turisme, els veïns de la ciutat són gent de segona categoria-- un entorn urbà acollidor, d’ací la seva obsessió per la neteja dels carrers. Ara bé, per més que els espais públics estiguin lliures de brossa i de brutícia, és evident que, després de la destrucció del Jardí Exòtic del Dic d’Orri, la darrera víctima de la fitofòbia municipal, l’interès turístic de Perpinyà ha perdut bastants punts. Que la gent que llença papers a terra o deixa al carrer els excrements del seu gos són uns incívics que cal sancionar, ja me’n faig càrrec, però la veritat no sé pas quin qualificatiu es deuen merèixer els que deixen la ciutat sense arbres.
També ha aixecat força polèmica l’aterrament d’edificis al barri de Sant Jaume, però als turistes tant se’ls en dóna.  
Ja està bé preocupar-se per la neteja de l’entorn urbà però el problema no és pas que Perpinyà sigui una ciutat bruta, sinó que l’activitat del seu centre històric va constantment a la baixa, que moltes veïnes i molts veïns troben aberrant que sigui la capital d’un departament amb més alt índex d’atur de tot França.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada