divendres, 17 d’agost del 2018

Pedro, un element espanyolista violent va perseguir amb una barra de ferro al republicà d’Arenys de Mar que havia ferir amb un ganivet


L'agressor es diu Pedro
L’agressor anava armat amb un ganivet de cuina i una barra de ferro d'uns 40 centímetres. Criava “Ven, hijo de puta, rojo de mierda. Ven, que te voy a partir la cabeza.   
El nord-català Comitè de Solidaritat Catalana, torna als ponts demà dissabte.   
Pedalant de Lleida a la presó del Puig de les Basses, a Figueres reclamant llibertat pels presos polítics. L'acte reivindicatiu començarà el dilluns davant la Paeria.  
Un bus d’Òmnium Cultural fa parada a Girona, on uns voluntaris expliquen als turistes la repressió exercida per l’Estat. 
Llaços grocs humans en diversos pobles en solidaritat amb els Jordis, coincidint amb els 10 mesos del seu empresonament.  
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/08/2018    
Arenys de Mar/Canet de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona).-   

Tot just ahir s’informava de la greu agressió que va patir Jordi Casas i Nin, veí d’Arenys de Mar, per part d’un violent element espanyolista que arrencava llaços grocs a la platja del Cavaió, al terme de Canet de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona). L’unionista va trencar una dent i va ferir al braç amb un ganivet al republicà després de ser preguntat sobre el perquè de la seva acció. 
Malgrat això, Jordi Casas el va seguir per a poder donar la localització exacta del nacionalista espanyol als Mossos.
Avui, el republicà agredit, ha tornat a contactar amb el diari digital La República per a oferir  un parell de vídeos, els dos que va fer per no perdre de vista l’agressor, anomenat Pedro. A les imatges es pot veure com a part de córrer darrere d’ell, també l’insulta i l’increpa: “Ven, hijo de puta, rojo de mierda. Ven, que te voy a partir la cabeza”.  
Jordi Casas explica la seva història perquè altres catalans “no tinguin por” tant a l’hora de denunciar com d’aconseguir identificar els agressors.
Tanmateix, també ha ofert la denúncia que ha presentat als Mossos d’Esquadra per a conscienciar a tothom que pateixi una agressió per part de l’unionisme espanyol (convocat a sortir al carrer de la mà de Ciutadans) a denunciar. 

El Comitè de Solidaritat Catalana, torna als ponts demà dissabte 
El Comitè de Solidaritat Catalana (Catalunya Nord) convida a acompanyar-los, demà dissabte al matí de 10 a 12, a ocupar els ponts passant a d’amunt l’autopista: a Pollestres (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) i al Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló). Des del juliol hi ha aquesta cita per protestar contra l’empresonament dels presos polítics catalans i pel retorn dels exiliats. 

Pedalant de Lleida a la presó del Puig de les Basses, a Figueres reclamant llibertat pels presos polítics 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies una pedalada reivindicativa sota el nom de 'Pedalem per als presos polítics' recorrerà el Principat de Catalunya durant una setmana per reclamar l'alliberament dels polítics i líders independentistes presos.
La primera etapa de 'Pedalem per als presos polítics' sortirà a les 9 del matí des de la plaça Paeria de Lleida (Segrià) el dilluns 20 d’agost i discorrerà per Puigvert de Lleida (Segrià), Castelldans (les Garrigues), Cervià de les Garrigues (les Garrigues), Vinaixa (les Garrigues), Vimbodí (Conca de Barberà), l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà), Montblanc (Conca de Barberà), Picamoixons (Valls, Alt Camp), Serradalt (Alcover, Alt Camp), el Rourell (Alt Camp), Vilallonga del Camp (Tarragonès), el Morell (Tarragonès), la Pobla de Mafumet (Tarragonès) i Tarragona (Tarragonès). A les 18:30 hores està prevista una pedalada popular que portarà els participants fins la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), on es troba Carme Forcadell.
El segon dia els ciclistes sortiran a les 8 del matí des de la plaça de la Font de Tarragona i arribaran a Barcelona, després de passar per Torredembarra (Tarragonès), Creixell (Tarragonès), Coma-ruga (el Vendrell, Baix Penedès), Calafell (Baix Penedès), Cunit (Baix Penedès), Cubelles (el Garraf), Vilanova i la Geltrú (el Garraf), Sitges (el Garraf), Castelldefels (Baix Llobregat), Gavà (Baix Llobregat), Viladecans (Baix Llobregat), el Prat de Llobregat (Baix Llobregat) i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). L'activitat prevista per dimarts al vespre encara està pendent de confirmar.
L'endemà, els participants aniran fins a Girona (Gironès, comtat de Girona). Començaran l'etapa davant del Palau de la Generalitat, a Barcelona, i passaran per Sant Adrià del Besòs (Barcelonès Nord), Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès Nord), Martorelles (Vallès Oriental), Vilanova del Vallès (Vallès Oriental), la Roca del Vallès (Vallès Oriental), Santa Agnès de Malanyanes (la Roca del Vallès, Vallès Oriental), Llinàs (Baix Montseny, Vallès Oriental), Sant Celoni (Baix Montseny, Vallès Oriental) i Hostalric (Baix Montseny, la Selva, comtat de Girona). A les 19 hores està prevista la visita guiada 'Llegendes de Girona'.
La quarta etapa arrencarà de la plaça del Vi i portarà els ciclistes fins a Vic (plana de Vic, Osona, comtat d’Osona), després de creuar Salt (Gironès, comtat de Girona), Bescanó (Gironès, comtat de Girona), Anglès (la Selva, comtat de Girona), Osor (la Selva, comtat d’Osona), Sant Hilari Sacalm (Guilleries, la Selva, comtat d’Osona), Espinelves (Osona, comtat d’osona), Sant Julià de Vilatorta (Osona, comtat d’Osona), Calldetenes (Osona,comtat d’Osona). A vespre, visitaran la catedral de Vic i, posteriorment, està previst un berenar sopar groc.
Divendres, l'arribada serà a Manresa (Bages, comtat de Manresa), després de passar per les poblacions de Vic, Malla (Osona, comtat d’Osona)), Tona (Osona, comtat d’Osona)), Hostalets de Balenyà (Osona, comtat d’Osona)), Centelles (Osona, comtat d’Osona), Sant Quirze de Safaja (Moianès, comtat d’Osona), Castellterçol (Moianès, comtat d’Osona), Moià (Moianès, comtat d’Osona), Calders (Moianès, comtat d’Osona), Artés (Bages, comtat de Manresa), Sant Fruitós de Bages (Bages, comtat de Manresa). Al vespre, es farà una pedalada popular des de davant de l'Ajuntament fins a la presó de Lledoners, situada a Sant Joan de Vilatorrada (Bages, comtat de Manresa), on es farà una cantada popular traslladar el suport a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Raül Romeva, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.
El sisè dia els participants es dirigiran des de Manresa fins a Ripoll (Ripoll, comtat d’Osona), tot passant per Santpedor (Bages, comtat de Manresa), Sallent de Llobregat (Bages, comtat de Manresa), Balsareny (Bages, comtat de Manresa), Navàs (Bages, comtat de Manresa), Puig-reig (Berguedà, comtat de Berga), Gironella (Berguedà, comtat de Berga), Berga (Berguedà, comtat de Berga), Vilada (Berguedà, comtat de Berga) i Borredà (Berguedà, comtat de Berga). A Ripoll està previst que portin a terme una visita guiada al museu etnogràfic.
Finalment, la darrera etapa arribarà fins a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú). Vallfogona del Ripollès (Ripollès, comtat d’Osona), Olot (la Garrotxa, comtat de Besalú), la Canya (la Garrotxa, comtat de Besalú), Sant Joan de les Fonts (la Garrotxa, comtat de Besalú), Castellfollit de la Roca (la Garrotxa, comtat de Besalú), Sant Jaume de Llierca (la Garrotxa, comtat de Besalú), Besalú (la Garrotxa, comtat de Besalú), Navata (Alt Empordà, comtat de Besalú) i Vilafant (Alt Empordà, comtat de Besalú), són les poblacions per on discorrerà la darrera etapa. Al vespre, una nova pedalada popular portarà els participants i totes les persones que vulguin fins a la presó del Puig de les Basses, en què es troba Dolors Bassa.
Durant les nits, els ciclistes s'hauran de fer càrrec del seu allotjament, tot i que des de l'organització s'han buscat diferents hostals i establiments on poder dormir, segons ha explicat el responsable de la pedalada, Eduard Sadurní. De totes maneres, es recomana als participants que si s'han de quedar a dormir portin sac i màrfega. També cal tenir en compte que, durant les etapes, els ciclistes hauran de portar a damunt el material necessari ja que no hi haurà cotxe de suport. Tot i que se seguirà un ritme suau d'uns 20 km/h, des de l'organització es recomana estar una mica preparat per poder fer el trajecte en bicicleta de cada etapa.
Encara no són massa els inscrits, especialment a les primeres etapes, i, per això, des de l'organització fan un crida a la ciutadania a participar-hi, prenent part en alguna de les etapes o ja sigui en totes les previstes, però sobretot en les activitats programades cada tarda o vespre en finalitzar el trajecte d'aquell dia. Les persones interessades poden trobar informació i inscriure's a la pedalada a través al web de Pedalem per la Independència o del correu electrònic [info@pedalemperlaindependencia.cat]. Des de l'entitat ja s'han organitzar en anys anteriors altres iniciatives similars també de caire reivindicatiu que han recorregut el país, i altres que van portar els ciclistes fins al País Basc o, en una altra ocasió, fins a Brussel·les (Bèlgica). 

Un bus d’Òmnium Cultural fa parada a Girona, on uns voluntaris expliquen als turistes la repressió exercida per l’Estat  
Llegim en la premsa convencional gironina que “ens pensàvem que el sistema judicial de l’Estat espanyol era més modern”, aquesta era la reflexió que feien ahir diversos visitants de la ciutat de Girona que es van apropar a un dels autobusos d’Òmnium Cultural que hi havia instal·lat a la plaça de Catalunya, dins del qual hi ha una exposició que repassa els esdeveniments ocorreguts des de l’1-O. Es tracta d’una campanya dirigida als turistes per explicar-los la lamentable situació viscuda pels polítics catalans empresonats o a l’exili. Un clam incessant a la llibertat que també es va visualitzar amb llaços grocs humans realitzats en diversos municipis, coincidint ahir amb els deu mesos d’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
A mig matí, a les portes del bus d’Òmnium Cultural que va fent parada als punts més concorreguts del país hi havia el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, qui indicava que un dels objectius és “mostrar als turistes allò que no es veu a les postals”. “Els comentem que som un poble mobilitzat i que, tant els nostres representants com la societat civil catalana, som objecte d’una repressió injusta. A través de les converses amb turistes espanyols com d’altres provinents d’arreu del món, veiem que tenen un coneixement força gran del cas català”, ressaltava Mauri. Considera, a més, que la campanya és interessant perquè a altres països es va parlar molt del referèndum de l’1-O a través dels seus mitjans de comunicació i, a partir de llavors, hi ha gent que havia perdut el fil de “les conseqüències nefastes que se n’han derivat”.
A prop del bus, tothom qui ho va desitjar es va poder fer fotos a l’instant amb càmeres Polaroid. Amb aquestes imatges, on la gent també hi escrivia missatges de suport, es va omplir un mural que es farà arribar a les presons. I, a les 20:00h, més de 300 persones es van concentrar també a la plaça de Catalunya. El president d’Òmnium Gironès, Sergi Font, i el coordinador de l’ANC Girona, Adam Bertran, van remarcar: “No oblidem els Jordis” i “Sempre els continuarem reivindicant.” 


Deu mesos d’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart 
Llaç humà a la platja de Roses amb globus grocs
Així mateix, Òmnium i l’ANC van convocar ahir la ciutadania a formar grans llaços grocs humans. La iniciativa portava el lema ‘10 mesos, ni presó ni exili, us volem a casa’. Hi van respondre a Roses (Alt Empordà, comtat de Peralada), l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries), Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona), Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya), Vic, Canet de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona), Mataró (Baix Maresme), Gràcia (Barcelona, Barcelonès), Valls (Alt Camp), el Vendrell (Baix Penedès), entre altres municipis del país on hi va haver protestes. Els llaços van agafar forma en llocs cèntrics, fet que va contribuir a què les mobilitzacions fossin molt visibles per als turistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada