dilluns, 13 d’agost del 2018

Neixen els primers grups per frenar la retirada d’estelades i llaços grocs. La CUP els avala.

El rector de Pals denuncia pintades unionistes al temple en contra dels presos polítics independentistes. Josep Taberner explica que no és la primera vegada que passa, i deixa clar que no retirarà la pancarta on s'hi llegeix 'Llibertat' i dos llaços grocs.    
Acció en suport als presos polítics i exiliats el 21 d’agost a l’Estartit.   
Festa popular Aixequem la República a Cadaqués el 18 d’agost amb havaneres i concert.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/08/2018   
Viladamat (Baix Ter, Terraprim, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-   

Viladamat (Baix Ter, Terraprim, Alt Empordà, comtat d’Empúries) i els Guiamets (Priorat) són els primers municipis catalans on s’han crear Comitès de Solidaritat Antifeixista. El seu objectiu és frenar les accions de retirada de símbols polítics i antirepressius --com estelades i llaços grocs-- protagonitzades les darreres setmanes per esquadres organitzades als quals Ciutadans ha encoratjat.
La CUP de Reus (Baix camp) considera que l’única alternativa a la passivitat de les institucions i del cos dels Mossos d’Esquadra davant de l’augment d’agressions per part de col·lectius espanyolistes i feixistes o per membres dels mateixos cossos policials de l’Estat espanyol és la creació dels Comitès de Solidaritat Antifeixista. Per tant, la CUP de Reus, com a candidatura municipalista i tal com han fet altres assemblees de la CUP d’arreu dels Països Catalans utilitzarà totes les seves eines per tal de facilitar la creació d’aquests comitès. “No ens podem permetre el luxe de seguir negant l’existència d’agressions o de grups d’extrema dreta organitzats ja que d’aquesta manera estem contribuint en la seva impunitat”, afirma. 

Pintades unionistes a l'església de Pals en contra dels presos polítics independentistes  
Pintada a la façana de l´església de Pals.Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el rector de l'església de Pals (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona), Josep Taberner, ha denunciat als Mossos d'Esquadra unes pintades en contra dels presos polítics que han aparegut aquesta setmana a la façana del temple. En concret, s'hi podia llegir “sa casa de Déu és casa d'oració i no de política”. Tot plegat en referència a la pancarta en suport als presos polítics independentistes que llueix des de fa uns mesos i on s'hi llegeix 'Llibertat' i si veuen dos llaços grocs. El cartell el va col·locar el mateix rector, que durant anys va ser el titular de la parròquia de Sant Pere de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) després de les d’Albons (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), Empúries (l’Escala, Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) i Viladamat, que ha explicat que no és la primera vegada que pinten la façana del centre de culte.
Taberner ha lamentat els fets i assegura que ja ho han denunciat als Mossos d'Esquadra. També ha deixat clar que no té cap intenció de retirar la pancarta en favor dels "presos polítics". 

Acció en suport als presos polítics i exiliats el 21 d’agost a l’Estartit  
Títol de la imatgeAcció en suport als presos polítics i exiliats a L?EstartitHi haurà una acció en suport als presos polítics i exiliats el dimarts, 21 d’agost, a l’Estartit (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries): Immersió Sense Límits, sortida de caiacs, des de la platja de l’Estartit, portant les fotos dels presos polítics i exiliats fins al Carall Bernat de les Illes Medes a on es farà immersió. A la tornada del Carall Bernat, els caiacs formaran un llaç groc enmig de la mar. I mentre es fan aquestes activitats, hi haurà una barca estelada navegant entre les Illes Medes i l’Estartit. Sala Polivalent de l’Estartit (carrer de Guillem de Montgrí amb cantonada carrer d’Eivissa) hi haurà un dinar groc solidari. A les 14:30h, un cop finalitzi el dinar groc, hi haurà unes xerrades a cura de destacades figures de diferents àmbits. Organitza Crida per la Llibertat i diverses entitats. 

Festa popular Aixequem la República a Cadaqués el dissabte 18 d’agost amb havaneres i concert  
El dissabte 18 d’agost el CDR local i l’ANC organitzen la festa popular Aixequem la República a Cadaqués (Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada), amb moltes activitat durant tot el dia, com ara havaneres i concert. Es tracta d’una jornada per la República amb el lema “des de Cadaqués, organitzades i mobilitzades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada