dissabte, 18 d’agost del 2018

L’unionista Jordi ("de") Juan Casadevall increpa i amenaça de mort el veí de l’Escala a qui retreu que suposadament el va gravar traient llaços grocs al carrer del Port

Jordi de juan casadevall EY
Jordi ("de") Juan Casadevall, soci de EY Abogados a Barcelona, desprestigia el despatx internacional d'avocats i rebaix el bufet Cuatrecases.
Aquest advocat de l’Estat, que va ser regidor a Girona pel PP, diputat del partit al Congrés i durant deu anys del bufet Cuatrecases, i que ara fa classes a la Universitat de Barcelona i a la UNED i pertany al despatx internacional d’advocats EY, va anar al lloc de treball del que considera autor del vídeo, on va increpar-lo i amenaçar-lo. Segons El Punt Avui les mateixes fonts dels Mossos d’Esquadra confirmen que s’ha presentat formalment una denúncia per amenaces de mort, a la comissaria de l’Escala, contra Jordi ("de") Juan Casadevall, en data del 16 d’agost.   

La xarxa difon uns plànols que haurien usat els escamots que retiren llaços grocs.  

La Gendarmeria francesa impedeix que el grup Ponts per la Llibertat pengi una pancarta pels presos i exiliats al Rosselló. Cada dissabte els activistes la pengen al pont de l'autopista entre Pollestres i Cànoes.  

La Gendarmeria francesa vigila els moviments de Puigdemont. Truca a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent, per esbrinar si participarà en unes jornades culturals i polítiques a la Catalunya Nord.   

L’1-O tindrà una plaça a Sant Hilari Sacalm.   Acord unànime del PIG i de CiU per batejar la plaça de l’ajuntament.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/08/2018   
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-   

Llegim al diari El Punt Avui que la difusió a les xarxes socials d’un vídeo on es veu l’ex-diputat del PP Jordi ("de") Juan Casadevall traient llaços grocs a la Riba, al carrer del Port de l’Escala,  està portant cua: dimecres Jordi Juan Casadevall es va presentar al lloc de treball del presumpte autor de la gravació. Allà, segons diversos testimonis, hauria increpat i amenaçat el veí, que estava treballant. L’alteració de Jordi ("de") Juan --de la qual també s’han difós imatges a les xarxes socials-- va tenir prou incidència a la via pública perquè hi haguessin d’intervenir agents dels Mossos d’Esquadra, que van identificar-lo. Segons El Punt Avui, les mateixes fonts dels Mossos d’Esquadra confirmaven ahir que s’ha presentat formalment una denúncia per amenaces de mort, a la comissaria de l’Escala, contra Jordi ("de") Juan Casadevall, en data del 16 d’agost.

En el vídeo gravat a mig matí del dia anterior a l’altercat del que fou diputat del PP, l’escena té lloc a la barana de la Riba, pujant cap a la Punta, un dels espais més cèntrics de l’Escala, i s’hi observa Jordi Juan Casadevall que, tot passejant el gos, es dedica a arrencar els llaços grocs de la barana i dipositar-los en un container. Un veí li retreu la seva actuació i li demana per què ho fa, però quan veu que l’estan gravant, Jordi ("de") Juan Casadevall primer pretén impedir-ho, i després es gira i se’n va per la Punta. Des de fa ja un temps, diàriament es col·loquen llaços grocs a la barana de la Riba i l’endemà ja han desaparegut perquè algú els ha retirat durant la nit. L’últim cas va ser precisament ahir: per preparar la convocatòria del gran llaç groc humà del 16 d’agost a la Riba, bona part d’aquest espai havia estat engalanat amb cartells de solidaritat amb els presos i els exiliats en què se’n reclamava l’alliberament. Ahir al matí, però, bona part ja havien estat retirats.

L’advocat de l’Estat Jordi ("de") Juan Casadevall, originari de l’Escala, aquest dies hi estiueja. Fou cap de llista i regidor del PP a Girona el 1999; va ser diputat al Congrés a Madrid en la legislatura 2000-2004; ha estat cap del servei jurídic de l’Estat a Girona entre els anys 1996 i 2000; dóna classes a la Universitat de Barcelona (UA) i a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i treballa al despatx internacional d’advocats EY després d’haver-ho fet durant deu anys al bufet Cuatrecasas.
Veure: [https://nordestllibertari.blogspot.com/2018/08/ladvocat-de-lestat-ex-regidor.html] 
Està documentat que l'avi patern de Jordi de Juan Casadevall, Bernardo Juan de Pablo, l’abril de 1939 denuncià al picapedrer afiliat a la CNT-AIT, Emili Fructuoso i Marín, que fou afusellat pel franquisme.
[https://nordestllibertari.blogspot.com/2018/08/a-mes-dadvocat-de-lestat-jordi-de-juan.html] 
 


La xarxa difon uns plànols que haurien usat els escamots que retiren llaços grocs  

Diversos usuaris han difós a les xarxes socials els plànols que presumptament usarien els escamots d’unionistes que actuen a Catalunya per arrencar qualsevol mena de símbol republicà dels carrers.

Ja ho han denunciat diverses persones, que han assegurat que es tractaria de grups organitzats que haurien creat rutes per “netejar” de llaços grocs diverses poblacions ebrenques. Aquesta mena d’escamots, animats per Ciutadans a actuar, solen fer-ho de nit, amb la cara tapada i equipats amb tot tipus d’arma punxant. No els importa tampoc atacar propietats privades. 


Els Mossos identifiquen un grup ultra amb mapes i instruccions per a retirar estelades, catorze persones que van atacar els símbols grocs a Tivissa i Móra la Nova 

Els Mossos d’Esquadra han identificat catorze individus i tres vehicles que actuaven la matinada de divendres a Móra la Nova i Tivissa (Ribera d’Ebre) per arrencar llaços, símbols grocs i estelades. Segons que informen, portaven pals amb cúters enganxats a la punta, materials de tall, frontals, mocadors per a tapar-se el rostre i mapes amb instruccions detallades de l’operació.

A les xarxes socials han publicat els mapes que els ultres tenien de les poblacions on volien desplaçar-se per arrencar els símbols: Tivissa (Ribera d’Ebre), Móra la Nova (Ribera d’Ebre)i Vandellòs (Baix Camp), segons que han fet públic.

Els Mossos van rebre avisos de les dues primeres poblacions, però no de Vandellòs, on segurament ja no van arribar.

Els Mossos van requisar tot el material als identificats i de moment encara no han rebut cap denúncia dels fets. 


La Gendarmeria francesa impedeix que el grup Ponts per la Llibertat pengi una pancarta pels presos i exiliats al Rosselló 

Segons informa VilaWeb la Gendarmeria francesa ha impedit avui al matí que el grup Ponts per la Llibertat pogués penjar, com cada dissabte, la pancarta que demana l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats al pont de l’autopista entre Pollestres i Cànoes (plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló).

Amb el lema Free Political Prisioners and Exiles fa setmanes que és visible cada dissabte a la mateixa ubicació. Fins al moment, tal com denuncien els activistes a Catnord.cat, la policia francesa només apareixia, els identificava, els fotografiava i els demanava que pleguessin d’hora. Però aquesta vegada els gendarmes els han assegurat que necessitaven autorització.

Els manifestants no ho compartien i, per això, davant la negativa de despenjar les pancartes, la policia n’ha arrencada una, se l’ha emportada i ha trencat el pal de l’estelada d’un dels activistes. 


Fora les forces d’ocupació també de la Catalunya Nord  

La formació Poble Lliure Nord-est, integrada en la CUP, ha manifestat que davant aquesta repressió policial francesa cal recordar “Fora les forces d’ocupació també de la Catalunya Nord”. 


La Gendarmeria francesa vigila els moviments de Puigdemont 

Llegim que la Gendarmeria francesa ha indagat en la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) per esbrinar si Carles Puigdemont participarà d’alguna manera a les jornades culturals i polítiques de Prada de Conflent (Conflent, comtat de Conflent), a la Catalunya Nord.

Segons ha avançat El Món, integrants del rectorat de la UCE han explicat que la Gendarmeria francesa ha seguit una pista que li haurien fet arribar els seus serveis d’informació. Puigdemont podria intervenir --tot i que l’agenda oficial de la UCE no ho recull-- en l’acte sota el títol ‘Cap a l’estat virtual?’, on participaran el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i el director de TV3, Vicent Sanchis. 


L’1-O tindrà una plaça a Sant Hilari Sacalm  

Llegim en la premsa convencional comarcal que el municipi de Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d’Osona) tindrà a finals del mes de setembre un espai públic en record de la jornada de l’1 d’Octubre (i els mesos anteriors i posteriors). Un acord unànime dels dos grups del ple municipal, el Partit Independent de les Guilleries (PIG) i el grup CiU --set i sis regidors, respectivament--, farà que la plaça de l’ajuntament recordi la jornada del referèndum d’autodeterminació del 2017.

En el ple del 26 de juliol, el portaveu del grup CiU i ex alcalde, Albert Santaugini, i l’actual batlle, Joan Ramon Veciana (PIG), van llegir el text de la moció. Santaugini va recordar els intents de la justícia espanyola d’impedir que el referèndum fos una realitat. Veciana va afirmar que l’1-O més de dos milions de persones van anar a votar i que hi va haver més d’un miler de ferits. 


El 30 de setembre 

En el ple, l’equip de govern municipal va confirmar que la inauguració de la plaça 1 d’Octubre serà el diumenge 30 de setembre. L’espai públic que serà batejat és l’entrada a l’edifici consistorial pel carrer de la Rectoria, seu de concentracions i manifestacions els darrers mesos.
En el torn obert al públic, ERC va queixar-se que no havien tingut possibilitat d’intervenir en la decisió sobre el bateig de l’espai 1 d’Octubre. ERC no té representació en el ple municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada