dimarts, 14 d’agost del 2018

L’advocat de l’Estat, ex regidor a l'Ajuntament de Girona i ex diputat del PP escalenc Jordi de Juan Casadevall, enxarpat tallant llaços grocs a l’Escala


https://editorialdieresis.com/wp-content/uploads/2015/08/editorial-dieresis_Jordi_de_Juan.jpg
L’advocat de l’Estat i ex diputat del PP Jordi de Juan Casadevall  
Es tracta del mateix indret on a finals de juliol fou enxarpat també tallant llaços el neonazi, titella del  PP  i vicesecretari de la Peña Madridista de Grona José Javier Murillo Santiago, director de l'oficina de Correus del carrer Lluís Pericot de Girona.  
Està documentat que l'avi patern de Jordi de Juan Casadevall, Bernardo Juan de Pablo, l’abril de 1939 denuncià al picapedrer, afiliat a la CNT-AIT, Emili Fructuoso i Marín, que fou afusellat pel franquisme.  
Unionistes arrenquen llaços grocs  amb un camió ploma a Arenys de Munt. Arrosseguen de matinada les banderoles grogues de la Riera d’Arenys de Munt malmetent tots els cables de Nadal.
 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/08/2018   
L’Escala i Empúries (Baix Empordà, Alt Empordà,comtat d’Empúries).- 
Resultat d'imatges de Jordi de Juan Casadevall
Jordi de Juan 

Segons publica al diari El Punt Avui l’advocat de l’Estat i ex diputat per la circumscripció de Girona pel PP I regidor pel PP a l'Ajuntament de Girona entre 1999 i 2000 Jordi de Juan Casadevall va ser gravat ahir al matí a l’Escala  mentre retirava llaços gros. L’escena té lloc a la barana de la Riba, a la Platja de l’Escala, un dels espais més cèntrics d’aquesta població turística i on fonts de l’ANC expliquen precisament que cada matí han de reposar els llaços grocs perquè es troben que algú ha passat de matinada  els ha tret. Es tracta del mateix indret on a finals de juliol fou enxarpat el neonazi José Javier Murillo Santiago, director de l'oficina de Correus del carrer Lluís Pericot de Girona.  [http://nordestllibertari.blogspot.com/2018/07/la-plataforma-antifeixista-gironina_26.html]  +  [http://nordestllibertari.blogspot.com/2018/08/un-detingut-per-la-protesta-del-cdr-les.html]
Ahir, però, va ser entorn de les deu del matí, quan un simpatitzant de l’ANC va gravar Jordi de Juan Casadevall, que tot passejant el gos, des de la botiga Elena, de la seva família, es dedicava a retirar els símbols grocs. Quan veu que l’estan gravant, Jordi Juan pretén impedir-ho, però finalment gira l’esquena i se’n va. 
VÍDEO:  https://twitter.com/Robertviladamat/status/1028993746476654594
 Jordi de Juan 
Nat a l’Escala en 1967, Jordi de Juan Casadevall va ser cap de llista i regidor del PP a Girona el 1999, diputat al Congrés a Madrid en la legislatura 2000-2004, i exerceix actualment com a advocat de l’Estat.





Està documentat que el seu avi patern, Bernardo Juan de Pablo, l’abril de 1939 denuncià al picapedrer, afiliat a la CNT-AIT, Emili Fructuoso i Marín, que fou afusellat pel franquisme 
Arribada de les tropes franquistes a L'Escala 
Pertany des de generacions al sector més franquista de l’Escala. Fa 79 anys, el 4 d’abril de 1939, després que el seu avi patern, Bernardo Juan de Pablo, empleat a la companyia SARFA i que volia fer mèrits davant els patrons per la col·lectivització de 1936, es presenta a la caserna de la Guàrdia Civil a l’Escala i denuncià el picapedrer afiliat a la CNT-AIT i veí del municipi Emili Fructuoso i Marín, que fou detingut el mateix dia, segons consta documentalment en el corresponent expedient de consell de guerra sumaríssim núm. 2119 d’urgència instruït per la delegació a Girona de l’Audiència de la Quarta Regió Militar. El consell de guerra sumaríssim es celebrà a Girona el 17 d’agost d’aquell any i fou afusellat al cementiri vell de la ciutat a les sis del matí de 7 de desembre de 1939 [Rafel Bruguera i Batalla, Escalencs assassinats durant la Guerra Civil, CCG, Girona (gener 2009), pp. 74-84].

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 7 de desembre de 1939, als 43 anys, fou afusellat a la tàpia del cementiri vell de Girona el picapedrer anarcosindicalista Emili Fructuoso Marín  

La Creu al fons des d´on començarà el camí.
La Creu, en l'Oberta de la muntanya del Pedró de l'Escala. 
Havia nascut en 1890 a Vilafranca (Alt Maestrat).
Arribà a l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà) durant la República.   

Crits contra la Marxa de la Llibertat  
https://www.llibertat.cat/2016/07/unnamed-119565.jpgFa 42 anys, el pare de Jordi Juan, el 4 de juliol de 1976 protagonitzà un aldarull franquista a pocs metres on el seu fill arrenca llaços grocs al cridar contra la gent de la Columna Tramuntana de la Marxa de la Llibertat, que aquell moment era apallissada per agents de la Guàrdia Civil, com immortalitzà el fotògraf Paco Elvira, en la sorra de la Platja de l’Escala. 

Elements unionistes Arrenquen llaços grocs  amb un camió ploma a Arenys de Munt 
Llegim també al diari El Punt Avui que ahir al matí, la Riera d’Arenys de Munt (Alt Maresme, comtat de Girona) va aparèixer amb les banderoles de llaços grocs que hi havia de banda a banda de carrer despenjades i aixafades per terra. L’Ajuntament va informar que l’atac contra els símbols de solidaritat amb els presos polítics catalans es va produir al voltant de les tres de la matinada.
Segons la investigació iniciada per les autoritats locals, un camió ploma hauria entrat a la Riera des de la rambla de Sant Martí amb la plataforma aixecada per tal d’arrossegar i arrencar els fils travessers d’on penjaven tots els llaços grocs.
El camió hauria enfilat tota la Riera fins a l’Eixample del poble, per on hauria sortit. El resultat de l’atac ha estat el tall també de tots els cables de Nadal, que el municipi ja deixa instal·lats durant tot l’any per quan arriba el moment de penjar els llums de decoració nadalenca.
Durant el matí, el govern municipal decidia ordenar a la brigada municipal que retirés de la via pública tots els cables malmesos per motius de seguretat, així com les banderoles trencades i despenjades.
L’Ajuntament ha fet una crida a la col·laboració ciutadana perquè els veïns que tinguin alguna informació dels fets es posin en contacte amb la policia local per tal d’aportar dades sobre els possibles autors.
El Consistori obrirà un expedient sancionador en què s’imputaran les despeses causades per les destrosses produïdes pels autors.
Fonts de l’Ajuntament no dubten a qualificar els fets de “nou atac feixista” i anuncien la instal·lació de càmeres a l’entrada de la Riera per la rambla de Sant Martí per millorar la seguretat i permetre identificar “presumptes delinqüents”. 

Segon atac en pocs dies  
Aquest és el segon atac en pocs dies. Dimecres de la setmana passada, dues persones, també de matinada, van trencar el llaç groc que penjava al balcó de l’ajuntament i se’n van endur la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada