dijous, 16 d’agost del 2018

Joan Baez sedueix el Festiva de Cap Roig, criticar la política migratòria dels Estats Units i dedica la cançó Viatge a Ítaca de Lluís Llach als polítics empresonats. La icona de la música folk i la cançó compromesa ha recordat títols de la seva dilatada trajectòria.

Joan Baez al festival de Cap Roig (EFE)Greu agressió amb ganivet d’un espanyolista que arrencava llaços a Arenys de Mar. Tot i trencar-li una dent i ferir-lo a un braç, Jordi Casas, veí d'Arenys de Mar, no ha perdut els nervis, no s'hi ha tornat i l'ha seguit, malferit, fins que han arribat els Mossos.    
Ciutadans defensa l'avioneta que insta a retirar llaços grocs. Carlos Carrizosa creu que l'aparell, que es passeja per les platges catalanes, seguirà volant tot l'agost.   
Deu mesos clamant per la llibertat. Instal·len a la plaça Catalunya de Girona l’autobús d’Òmnium Cultural que explica als turistes el cas català.    
Llaços grocs humans a Puigcerdà i a Palafrugell.
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/08/2018   
Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Llegim a VilaWeb que la cantant nord-americana Joan Baez ha inclòs el Festival de Cap Roig com una de les parades de la seva gira de comiat.
Amb les entrades exhaurides, Baez va connectar de seguida amb un públic que va retrobar tant títols de la seva dilatada trajectòria com Diamonds and Rust, com conegudes versions de Bob Dylan, Simon and Garfunkel o Violeta Parra.
Especialment aplaudits van ser els moments reivindicatius del concert, mostra del tarannà i activisme de la cantant. Baez va criticar la política migratòria dels Estats Units i va dedicar la versió de Viatge a Ítaca de Lluís Llach als polítics empresonats, un moment àlgid que va fer aixecar el públic amb crits de "llibertat".
Joan Baez també va desgranar alguns temes del seu últim disc Whistle down the wind amb versions de músics com Tom Waits.
El concert va acabar amb el públic dret aplaudint tot un seguit de bisos, un en català Rossinyol, i d'altres de patrimoni musical universal com Imagine o Blowing in the wind

Greu agressió amb ganivet d’un espanyolista que arrencava llaços a Arenys de Mar 
L'agressor amb ganivet a Arenys de Mar  
Una nova agressió d’un espanyolista a un ciutadà republicà al Principat de Catalunya. El portal La República ha pogut parlar amb la víctima, Jordi Casas i Nin, veí d’Arenys de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona), tot just quan sortia de la comissaria dels Mossos d’Esquadra per fer a presentar la denúncia corresponent.
Els fets han passat aquest matí “jo surto cada matí a fer un passeig per la platja” explicava en Jordi al diari digital. “De cop, he vist una persona que arrencava llaços grocs i li he preguntat per què ho feia”. Els fets han passat sota un pas de via del tren que connecten la platja amb la ciutat.
“Només preguntar ‘què fas?’ l’home s’ha girat amb ganivet i m’ha intentat apunyalar-me”. En Jordi ha estat més ràpid i ha pogut esquivar la ganivetada amb la seva bossa, que ha quedat tota escapçada. Els Mossos han confirmat que es tractava d’un ganivet de cuina.
En Jordi ha esquivat l’intent de ganivetada però i han començat una picabaralla entre un que volia agredir i l’altre que s’intentava defensar. Ha estat quan l’espanyolista sí que ha aconseguit ferir amb un tall en Jordi i, a més, un cop sagnava li ha etzibat un cop de puny que li ha fet saltar una dent i una protesi dental.
L’espanyolista que seguia la crida de Ciutadans, ha començat a insultar el republicà: “¡hijo de puta, te voy a matar!”.
En Jordi s’ha apartat uns metres i l’unionista ha aprofitat per acabar de tallar i arrencar llacets. Ha estat quan el veí d’Arenys de Mar, tot i que malferit, ha seguit el nacionalista espanyol per a no perdre’l de vista i ha trucat als Mossos. Quan l’espanyolista s’ha vist espiat, ha tret una barra de ferro i ha tornat a amenaçar en Jordi.
Tot i això, ha aconseguit explicar als Mossos en quin indret es trobava l’agressor i aquest ha estat detingut. Els Mossos s’ha fet càrrec d’en Jordi i l’ha portat a un CAP on ha estat atès. 

L’Ulster tabarnari de Ciutadans 
En Jordi ha explicat que “no hem de tenir por a aquesta gent” i que per això vol que se sàpiga fil per randa què ha passat avui: “aquesta gent volen provocar i se’ls ha de plantar cara, sempre amb no-violència”. En aquest sentit, en Jordi ha explicat que s’ha hagut de calmar durant la baralla perquè si no s’hi hagués tornat “he estat a punt de trencar-li la cara, però m’he frenat”. Una vegada més amb actitud no violenta, malgrat les provocacions, evidencien l’espanyolisme reaccionari i volent i destrossen l’intent d’ulsteritzar Catalunya. 

Ciutadans defensa l'avioneta que insta a retirar llaços grocs 
Ciutadans fomenta arrancar símbols de la llibertat amb intenció bel·licista tabarnària per transformar Catalunya en una mena d’Ulster. Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el portaveu al Parlament de Catalunya per Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha declarat aquest dijous en roda de premsa que l'avioneta que insta a retirar llaços grocs "té un gran sentit" i ha assegurat que seguirà recorrent la costa catalana durant les principals hores del dia fins a finals de mes. Carrizosa ha fet aquestes declaracions després que ahir es posés en marxa aquesta iniciativa de la plataforma Espanya Ciutadana. El portaveu de Ciutadans considera que "és molt important la neutralitat de les institucions i dels carrers" i que aquesta avioneta ho demostra. A la pancarta es pot llegir ‘Les platges són de tots’ i, segons el diputat, pretén transmetre "un missatge d'igualtat". En aquesta línia, el portaveu de Ciutadans ha subratllat que en l'aparell "no hi ha símbols polítics" i que, per tant, no hi ha "invasió". Carrizosa creu que a presència de simbologia independentista als llocs públics fa baixar el turisme.
Carrizosa ha criticat que els alcaldes de les ciutats portin pancartes i altres elements que no siguin "neutres" per tots els ciutadans. En aquest sentit, el diputat del grup taronja ha assegurat que ha disminuït un 50% el turisme espanyol a Catalunya i ha afirmat que l'increment del 3% que han publicat alguns mitjans de comunicació són "xifres de les agències de viatges". En aquesta línia, Carrizosa ha assegurat que la baixada del turisme pot tenir dues causes: en primer lloc "la inseguretat", que, segons el diputat, "no para de créixer" i, en segon lloc, "la manca de neutralitat dels espais públics".
El portaveu ha criticat que partits com ERC, la CUP o responsables polítics com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han fet "campanyes contra el turisme" i ha assegurat que per aquest motiu han baixat els visitants a la ciutat i que, a més, "estan perjudicant les butxaques d'aquells que es dediquen al sector turístic".
L'avioneta que recorrerà les costes catalanes és una iniciativa de la plataforma España Ciutadana, que està vinculada amb el partit liderat per Albert Rivera.
A més, aquesta plataforma ha iniciat altres tipus d'iniciatives com per exemple les peticions impulsades a Change.org amb l'objectiu de reformar el sistema electoral per aconseguir que el vot de cada espanyol valgui el mateix i també que es necessiti un mínim del 3% del sufragi a nivell d’Estat per entrar al Congrés de Diputats del Regne d’Espanya. Finalment, Espanya Ciutadana ha impulsat una altra proposta que aborda la igualtat de treball en tot el territori sense distincions de llenguatge o d'ideologia. 

Deu mesos clamant per la llibertat  
Llegim en la premsa convencional gironina el 16 d’octubre, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez van entrar en presó. Han passat deu mesos en els quals les entitats i les formacions sobiranistes agrupats en la plataforma Girona Vota no han aturat el clam de llibertat i han assenyalat en el calendari cada dia 16 del mes. Setmanalment convoquen els dilluns a la plaça del Vi de Girona i els divendres els treballadors públics ho fan davant la seu a la ciutat de la Generalitat i també davant el Palau de Justícia. La mobilització que clama per la llibertat dels presos polítics i pel retorn dels exiliats no s’ha aturat a l’estiu ni, sobretot, avui, coincidint amb els deu mesos de l’empresonament dels Jordis

Demà pots ser tu 
Aquest dijous 16 d’agost la reivindicació s’ha fet visible amb l’autobús de la campanya d’Òmnium Cultural: Demà pots ser tu, en la qual diferents autobusos recorren destinacions turístiques per explicar als turistes la regressió democràtica a l’Estat espanyol i el cas català.
Dissabte el bus era a la plaça de les Botxes de Roses (Alt Empordà, comtat de Peralada) i avui s’instal·la de les vuit del matí a les vuit hores del vespre a la plaça Catalunya de Girona. 

Mural de fotos de Polaroid 
A les sis de la tarda, s’instal·larà un mural a la plaça de Catalunya. Amb diverses càmeres Polaroid que permeten de fer fotos a l’instant, els concentrats podran fer-se fotos i penjar-les, juntament amb frases i reflexions. L’objectiu és enviar-ho a la presó de Lledoners. A les 20 h del vespre hi haurà els parlaments. 

Llaços grocs humans a Puigcerdà i a Palafrugell 
Per una altra banda, a Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona) es vol fer un gran llaç groc humà a la plaça de l’Església, a partir de les 19:00h, afegint-s’hi a una convocatòria feta en altres poblacions del país, i a Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) volen encerclar de groc l’estany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada