divendres, 17 d’agost del 2018

Frene 66 critica la manca d'ombra durant la canícula

Plaça Bir-Hakeim, Perpinyà, agost 2018.
Dura crítica contra la política vegetal de l’Ajuntament de Perpinyà.  
La desaparició de determinats grans arbres de Perpinyà, volguda per l'ajuntament dirigit per Jean-Marc Pujol, accentua la canícula, segons la federació mediambiental Frene 66.  

   
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/08/2018   
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-    

Llegim en La Clau que la canícula que pica les nostres latituds i la política de l'Ajuntament de Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) constitueixen un còctel amarg, segons la Federació per als Espais Naturals i el Medi Ambient|Entorn (Frene 66). En una virulència inèdita, expressada per comunicat, aquesta estructura militant denuncia l’ajuntament, que «hauria decidit posar fi als parcs i jardins» i « el demolició de tots els grans arbres de la ciutat» a la plaça Bir-Hakeim, passeig Mercader i avinguda Joffre. Amalgamant la dreta d’Els Republicans i l'extrema dreta de la Concentració Nacional, Frene 66 denuncia la «municipalitat Pujol - Aliot», que considera portar un «mandat fora de control». Prohibeix l'antic Jardí del Dic D'Orry, una «joia vegetal» suprimida per l'ajuntament per reestructurar les ribes de la Tet. Contra un «vent de bogeria per al formigó i l'asfalt», Frene 66 lamenta al vegetal suprimit per l'Ajuntament per reestructurar les ribes de la Tet. Contra un «vent de bogeria per al formigó i l'asfalt», Frene 66 lamenta que els 38°C d'aquest mes d'agost no puguin ser atenuats, per als habitants, per una ombra refrescant, mentre que la temperatura dels centre ciutats ha augmentat de 3°C al nivell mundial. Tement la destrucció del jardí Henri Bataille, al barri de la Part Baixa Vernet, Frene 66 espera oposar-se els «decisions totalitàries de la municipalitat (...) en matèria de destrucció del patrimoni vegetal». 

Una federació que fa de referència mediambiental 
Frene 66 és una autèntica autoritat en matèria de control de les derives urbanístiques i altres opcions d'alta incidència a Catalunya del Nord. El 2015, va provocar la retractació de la prefectura de les Pirineus Orientals a propòsit de la pedrera de Vingrau, al nord del territori. El 2013, va participar a la protecció paisatgística de la Costa Vermella obtenint l'anul·lació de dues modificacions del Pla Local d'Urbanisme de la vila de Portvendres (Costa Vermella, Rosselló, comtat de Rosselló). A Perpinyà, Frene 66 s'ha ofuscat de la instal·lació de bancs antiSDF a la plaça de Catalunya. Per a la comarca de la Cerdanya, el seu informe sobre la inutilitat de la central termodinàmica de Llo (Alta Cerdanya, comtat de Cerdanya), programada pel Ministeri d’Indústria i sostinguda per escollits crèduls, no ha estat contradit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada