divendres, 10 d’agost del 2018

Detingut el delinqüent mercenari de l’escamot feixista que arrencava estelades i amenaçava la gent de Verges a punta de ganivet

Josep Trias Campaña té 51 anys i anava amb un grup d'encaputxats que ja han set identificats. Aquest compta amb múltiples antecedents, ha estat a la presó i hauria amenaçat dues persones amb un ganivet.  
En jutjat de Girona el deixa en llibertat provisional  Josep Trias Campaña que compta amb  40 antecedents i 26 detencions.   
Roben la senyera de la plaça de l’ajuntament de Calella. Candini assegura que als intolerants que retiren llaços grocs o estelades també els molesta la bandera oficial de Catalunya.   
Cunillera a la Catalunya Nord reafirma el compromís d’Espanya amb la coordinació en clara advertència al president Puigdemont per si trepitja Perpinyà.   
Un element unionista aquesta tarda ha insultat greument uns republicans de Figueres. 
L'espanyolisme del PSOE intenta recuperar la passió i mort als camps de concentració francesos de centenars de milers d'anarquistes i anarcosindicalistes de la Retirada de febrer de 1939.  
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/08/2018   
Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra han detingut avui un conegut delinqüent, de nacionalitat espanyola i 51 anys, per presumptament amenaçar amb un ganivet a dos homes a la localitat de Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) en el marc d’un enfrontament entre persones del poble i un grup d’encaputxats que estaven arrencant estelades i llaços grocs. El detingut, que va actuar amb quatre persones més que ja estan identificades, també està investigat per lesions lleus, furts i danys.
Els fets van tenir lloc el dimecres 1 d’agost quan un grup de cinc persones encaputxades van arrencar estelades i llaços grocs que hi havia a diferents fanals del poble. Davant d’aquest fet, diverses persones del poble els van recriminar el que estaven fent i van mostrar la seva oposició a que continuessin la seva acció. Aleshores, l’ara detingut, que  portava una escala plegable d’uns dos metres d’alçada, va colpejar un veí per tal de poder continuar amb el seu atac als símbols pro llibertat. Al mateix temps, va mostrar un ganivet d’uns 15 centímetres de fulla i li va col·locar prop de l’abdomen i el va amenaçar. Una altra persona veïna es va interposar entre ells dos i també va rebre amenaces per part del detingut.
Finalment, una de les víctimes va poder treure la navalla que l’autor dels fets havia guardat al darrera de la seva cintura i va marxar corrents. Posteriorment va lliurar l’arma als Mossos en el moment en què va denunciar els fets. 

La detenció ha tingut lloc a Banyoles 
Les tasques d’investigació han permès identificar l’autor d’aquestes amenaces que avui ha quedat detingut. La detenció ha tingut lloc a Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú) i conduit a la comissaria dels Mossos de Vista Alegre, a Girona.
Aquest mercenari té diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni, atemptat als agents de l’autoritat i estafes. I es tracta d'un delinqüent conegut que fins i tot ha estat a presó.
En el marc de l’actuació policial, els Mossos d’Esquadra van identificar quatre elements que acompanyaven el detingut i van obrir diligències policials que ja s’han tramès al jutge. 

Pressió política de la CUP-CC per desactivat els grups feixistes 
La detenció arriba després que la CUP-CC acusés ahir mateix el conseller d'Interior de passivitat davant del que qualifica de atacs de grups feixistes. 

El mercenari acumula més de 40 antecedents i 26 detencions 
El Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Girona ha deixat en llibertat provisional Josep Trias Campaña, el veí de Banyoles, detingut pels Mossos d'Esquadra aquest divendres al matí per ser l'autor d'una agressió amb una escala a un veí de Verges i de les amenaces amb un ganivet a aquest i a un altre veí de la localitat mentre arrencava banderes estelades i llaços grocs col·locats en fanals d'aquesta localitat la matinada de l'1 d'agost, amb quatre altres persones encaputxades.
La jutgessa que ha vist el detingut s'ha inhibit en favor del jutjat de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà, comtat de Girona) que porta la causa principal oberta contra Trias per fets similars i està investigat per lesions lleus, furts i danys. El veí de Banyoles haurà de passar pròximament a disposició judicial a la Bisbal de la Bisbal.
Els Mossos d’Esquadra recorden que si alguna persona ha estat víctima d’un delicte és imprescindible que denunciï els fets per poder iniciar una investigació policial encaminada a identificar-ne i localitzar-ne els autors. Afegeixen que “en la presentació de la denúncia, cal aportar el màxim d’informació de què es disposi, com la descripció dels autors dels fets, testimonis, imatges, enregistraments i, si és el cas, l’informe mèdic”. 

“Al feixisme se li ha de plantar cara o s'accelera de manera incontrolada”  
La detenció arriba 9 dies després dels fets i l'endemà que la CUP-CC denunciés la passivitat de la Generalitat, de la Conselleria d’Interior i dels Mossos d’Esquadra davant l’augment d’agressions feixistes. «Negar les agressions o que hi ha grups d’extrema dreta organitzats és contribuir en la seva impunitat», va afirmar la diputada cupaire er la circumscripció gironina Natàlia Sánchez.
L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, de la CUP, ha agraït l'actuació dels Mossos d'Esquadra i la col·laboració ciutadana per poder identificar alguns dels que "van venir a provocar". "Com a Ajuntament seguirem denunciant les vegades que faci falta aquest tipus d'agressions perquè al feixisme se li ha de plantar cara o s'accelera de manera incontrolada". 

Roben la senyera de la plaça de l’ajuntament de Calella 
Llegim a VilaWeb que l’alcaldessa de Calella (Alt Maresme, comtat de Girona), Montse Candini, ha denunciat a les xarxes socials el robatori de la senyera que presideix la plaça de l’ajuntament. Avui a la nit algú l’ha arrencada de males maneres i encara en resten algunes parts penjant de l’asta.
Candini ha assegurat en un piulet que la gent no s’ha de deixar enganyar pels intolerants que retiren llaços grocs o estelades, perquè segons la batllessa són els mateixos a qui molesta la bandera oficial de Catalunya.
Hores després Candini ha anunciat que la senyera ja torna a presidir la plaça de l’ajuntament. “A cada cop d’intent de substreure la nostra bandera respondrem amb l’hissada d’una nova”, ha escrit. 

Cunillera a la Catalunya Nord reafirma el compromís d’Espanya amb la coordinació en clara advertència al president Puigdemont per si trepitja Perpinyà 
L'espanyolisme del PSOE intenta recuperar la passió i mort als camps de concentració francesos de centenars de milers d'anarquistes i anarcosindicalistes de la Retirada de febrer de 1939.
Teresa Cunillera a la Catalunya Nord reafirma el compromís d’Espanya amb la coordinació en clara advertència al president Puigdemont per si trepitja Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló), tal i com ha va advertir l’advocat Boye. La delegada del Govern del Regne d’Espanya al Principat de Catalunya, Teresa Cunillera, ha dut a terme una visita institucional al departament del Pirineu Oriental acompanyada pel prefecte, Philippe Chopin, mitjançant la qual ha constatat “el compromís de seguir treballant coordinadament”, ha informat la Delegació del Govern espanyol aquest divendres en un comunicat.
Cunillera ha realitzat del dijous al divendres la visita institucional, “que ha servit per estrènyer llaços amb els Pirineus Orientals”, i durant la seva estada ha visitat diversos emplaçaments emblemàtics de la zona, com el Cementiri dels espanyols a l’antic camp de concentració d’Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló, comtat de Rosselló) i la tomba d’Antonio Machado, a Cotlliure (Costa Vermella, Rosselló, comtat de Rosselló). 

Reunió amb el consol espanyol fatxenda de Perpinyà 
A més, la delegada del Govern espanyol ha mantingut una trobada amb el cònsol d’Espanya a Perpinyà, Agustín Santos, entre d’altres càrrecs, amb els quals ha analitzat temes d’interès comú i ha “afermat l’esperit de col·laboració”.
Ha visitat el Cementiri dels espanyols del camp d’Argelers de la Marenda i la tomba del poeta Antonio Machado, acompanyada per la presidenta de l’associació d’Amics d’Antonio Machado, Santa García, i l’alcalde de Cotlliure, Jacques Manya, poc abans de complir-se els 80 anys de la seva mort a l’exili en 1939. També es commemoraran el 2019 els 80 anys de l’arribada a la Catalunya Nord d’uns 500.000 refugiats republicans espanyols, la Retirada de febrer de 1939, aniversaris que ha abordat amb el director general de Memòria Històrica del Govern espanyol, Fernando Martínez, amb el qual ha realitzat la visita institucional. 

Un element unionista aquesta tarda ha insultat greument uns republicans de Figueres  
Nou atac d’unionistes contra republicans a Catalunya. Aquest cop ha estat a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) on uns veïns tenien una paradeta. En aquest cas, però, l’agressió, per sort, només ha estat verbal. Aquesta tarda un element uninista ha començat a insultar un grup de republicans. Una vegada més, l’actitud violenta, intolerant i agressiva es produeix al bàndol espanyolista.
L’unionista, de grenya canosa i ulleres de sol, ha insultat greument uns figuerencs a la pujada del Castell. Un dels membres de seguretat privada del Museu Dalí observava  la situació i, segurament, ha dissuadit les ganes de brega de l’unionista espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada