dissabte, 18 d’agost del 2018

Critiquen el registre d’assetjament immobiliari de l’Ajuntament de Girona

M. EstarriolaLa plataforma veïnal gironina Més Barri, Menys Pisos Turístics diu que és “pura propaganda” després que no s’hi hagi apuntat ningú del Barri Vell  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/08/2018    
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que la plataforma veïnal de Girona Més Barri, Menys Pisos Turístics qualifica de “pura propaganda” el registre d’assetjament immobiliari creat pel Consistori a principis d’any, després que s’hagi fet públic que no s’hi ha detectat cap cas de mobbing a veïnes o veïns del Barri Vell de la ciutat. De fet, segons declaracions de l’alcaldessa, Marta Madrenas (PDeCAT), a l’agència Agència Catalana de Notícies, només s’han entrat sis peticions d’ajuda i totes són per un bloc de l’Eixample que el propietari vol reformar.
La plataforma veïnal, en una cadena de piulades a Twitter, recorda que ja van avisar que el sistema seria ineficaç per diversos motius: per la “nul·la campanya d’informació”, perquè el registre era tan sols per a gent amb més de 10 anys d’empadronament, perquè “no hi ha cap menció al web” i perquè no s’hi va destinar “cap dotació pressupostària per reforçar un servei municipal totalment saturat”. 

Es detecten 20 casos 
Més Barri, Menys Pisos Turístics considera que l’equip de govern municipal de Girona “anuncia, difon i declara però no actua” i en aquest sentit destaca que la plataforma per si sola ja ha denunciat 20 casos “d’expulsió de veïns per no renovació o augment desmesurat del lloguer”. La plataforma demana al govern que el pla d’habitatge que s’està elaborant “no sigui de cara a la galeria i aposti per mesures eficaces que prioritzin la gent al mercat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada