dimecres, 15 d’agost del 2018

A més d’advocat de l’Estat, Jordi De Juan Casadevall, que arranca llaços grocs, pertany al despatx d’advocats EY i durant deu anys ha estat al bufet Cuatrecases

L'advocat i ex-diputat del PP Jordi de JuanIdentificats els responsables de diversos atacs feixistes durant els últims dies.  
El dimecres 22 d’agost, a les 12 del migdia, hi haurà una tractorada fins a la presó del Puig de les Basses, a Figueres, convocada per la Unió de Pagesos.   
El sopar de suport a Dolors Bassa davant la presó de Figueres esdevé multitudinari. La xifra de persones que es reuneix davant la presó del Puig de les Basses ha anat creixent per centenars dimarts a dimarts
 

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/08/2018   
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-    

Jordi Juan Casadevall, que per presumir es va canviar el cognom Juan per De Juan (el seu avi patern es deia Bernardo Juan de Pablo i el seu pare, Santiago Juan, sense el ‘de’), nascut en 1967  a l’Escala en una família franquista reconeguda va ser diputat del PP per la circumscripció de Girona entre els anys 2000 i 2004. També va ser el candidat a l’alcaldia de Girona el 1999 i regidor i portaveu del grup municipal d’aquest partit de la dreta extrema espanyola. El 2004 no va aconseguir la seva reelecció com a diputat. Dilluns al matí, Jordi Juan passejava pel carrer del Port, a pocs metres del negoci familiar (antics Brodados Elena), amb el seu gos i va començar arrancar els llaços grocs que hi ha a la barana de sobre la Riba, a la Platja de l’Escala. Aleshores va ser enxarpat i gravat. Mentre fugia, va llançar els llaços a un container de la Punta i girà pel carrer de la Torre.
Aquest element és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)  i advocat de l’Estat. Ha estat cap del servei jurídic de l’Estat a Girona entre els anys 1996 i 2000. Dóna classes a la Universitat de Barcelona (UA) i a la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i treballa al despatx internacional d’advocats EY després d’haver-ho fet durant deu anys al bufet Cuatrecasas. 

Identificats els responsables de diversos atacs feixistes durant els últims dies 
El responsable de l’atac feixista que va tenir lloc a la Riera d’Arenys de Munt (Alt Maresme, comtat de Girona) la matinada del 12 al 13 d’agost, que va malmetre tot el cablejat de Nadal, on hi havia penjats els llaços grocs, ha estat identificat per la Policia Local gràcies a les càmeres de videovigilància de l’Ajuntament i la col·laboració veïnal. Arran d’aquesta identificació, s’obrirà expedient sancionador contra l’atacant, per infracció greu contra l’ordenança de civisme, i se li reclamarà el cost dels desperfectes, xifra que s’eleva a 3.121,80  euros.
El dilluns a les comarques nord-orientals l’ex-diputat del PP al Congrés espanyol i advocat de l’Estat Jordi Juan Casadevall va ser enregistrat arrencant llaços grocs a la Riba de la Platja de l’Escala (carrer del Port) mentre passejava el gos. Una estona després, però, els activistes solidàries que els havien col·locat van decidir de tornar-los a penjar.
D'altra banda, fa uns dies va ser detingut Josep Trias Campaña, veí de Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú), agressor d’un escamot que va actuar a Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) arrencant estelades. Trias que té diversos antecedents judicials (detingut 26 vegades per atracaments, robatoris, falsificació documental, delictes contra el patrimoni, atemptat a agents de l’autoritat, coaccions i amenaces, entre d’altres) durant els anys ’90 del segle passat va provar sort professional (sense gaire èxit) en la música heavy i la indústria pornogràfica. 

Tractorada de la Unió de Pagesos a la presó del Puig de les Basses 
El dimecres 22 d’agost, a les 12 del migdia, hi haurà una tractorada fins a la presó del Puig de les Basses, a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), convocada per la Unió de Pagesos. Es recomana deixar el cotxe a Can Padrosa i el tram fins el Puig de les Basses dels Terrissers fer-lo a peu. 

El sopar de suport a Dolors Bassa davant la presó de Figueres esdevé multitudinari  
Segons EMPORDA.INFO el sopar de carmanyola dels dimarts davant la presó del Puig de les Basses, a Figueres, per fer sentir a la consellera reclosa Dolors Bassa que no està sola, s'ha convertit en un esdeveniment multitudinari que aquest últim dimarts, 14 d'agost, ha superat rècords de comensals.
Es fa difícil calcular quantes persones, famílies senceres, grups d'amics, membres d'associacions, arribats de diferents punts del territori, van ocupar l'esplanada exterior del recinte penitenciari, quan uns diuen que van ser més de 1.500 i altres, més de 2.000. Però aquestes són xifres que no s'allunyen de la realitat, perquè estava ple a vessar.
En previsió a la pujada en massa fins al Puig dels Basses dels Terrissers, un dels camps adjacents havia estat segat per ampliar el perímetre d'aparcament, per tal de donar cabuda, d'una forma ordenada i ben senyalitzada per voluntaris, a les desenes de cotxes que ja pels volts de les 7 de la tarda començaven a arribar. En poca estona, les desenes van passar a ser centenars. De fet, l'hora d'inici de l'acte està fixada a dos quarts de nou, però el dimarts, molta gent hi va acudir molt abans per poder garantir un bon estacionament i un bon lloc per muntar les taules i les cadires plegables. Puntualment, a dos quarts de nou del vespre, l'estrepitós soroll de cassolades, xiulets, aplaudiments i clams semblava que realment podia traspassar els gruixuts murs de la presó perquè l'escoltés la població reclusa i, en especial, Dolors Bassa.
L'estada al Puig de les Basses els Terrissers va continuar amb unes actuacions musicals i amb un emotiu parlament de Montse Bassa, que amb llàgrimes als ulls va agrair tothom el suport popular que està rebent la seva germana empresonada.
Entre els assistents, hi havia molta gent de la comarca fidel als actes reivindicatius de protesta per la situació dels presos i els exiliats polítics, però també molts empordanesos accidentals, persones d'arreu de Catalunya que estiuegen a la comarca. El boca orella ha fet que aquest esdeveniment hagi anat creixent en participació dimarts rere dimarts.
Els promotors del sopar van demanar a tothom que dediqués unes paraules a Dolors Bassa en un llibre blanc que es farà arribar a les seves mans. La cua per signar-lo va ser permanent. La gent començava a plegar taules i cadires ja passades les deu de la nit, sense pressa per marxar.
La setmana vinent, s'han programat tres accions davant del Puig de les Basses: dimarts, 21 d'agost, novament sopar de carmanyola; dimecres, dia 22, mobilització de tractors a les 12 del migdia, i dijous, 23 d'agost, com tots els dies 23 de cada mes, es farà un acte en record de les preses polítiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada