dimarts, 19 de juny del 2018

Torrent anuncia que no assistirà als Jocs del Mediterrani ni als Premis Fundació Princesa de Girona. Diu no tenir constància d'haver rebut cap invitació

Resultat d'imatges de Premis Fundació Princesa de GironaCaldes de Malavella batejarà la plaça 1 d'Octubre coincidint amb la visita de Felip VI a Vilablareix. El municipi convoca un ple extraordinari per aprovar el canvi de nom i celebrarà un acte institucional.   
El ple municipal de Salt referma la solidaritat amb els presos polítics. Tombada una moció de Ciutadans, en la qual es reclamava la retirada de llaços grocs i pancartes de l’Ajuntament i el carrer.  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/06/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent (ERC), ha anunciat que no assistirà ni a la cerimònia d'inauguració dels Jocs del Mediterrani, a Tarragona (Tarragonès), ni tampoc als Premis Fundació Princesa de Girona. En una roda de premsa als faristols del Parlament aquest dimarts al matí, Torrent ha argumentat que no anirà a Tarragona aquest divendres perquè "ja hi ha representació institucional del país". Està previst que sí que hi hagi la presència del rei d’Espanya, Felip VI, i del president espanyol, Pedro Sánchez. D'altra banda, ha afirmat que tampoc assistirà als Premis Fundació Princesa de Girona perquè no els consta "cap invitació". "No està damunt la taula", ha conclòs. S'espera que el monarca espanyol també presideixi el lliurament d'aquest guardó, el dijous 28 de juny. 

Caldes de Malavella batejarà la plaça 1 d'Octubre coincidint amb la visita de Felip VI a Vilablareix 
Imatge relacionadaSegons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies l’Ajuntament de Caldes de Malavella (la Selva, comtat de Girona) batejarà la plaça de l'ajuntament amb el nom de plaça 1 d'Octubre. Aquest canvi de nom serà efectiu dijous 28 a les vuit del vespre, just quan el rei Felip VI estarà al Mas Marroch, restaurant dels germans Roca a Vilablareix (la Selva, comtat de Girona), amb motiu de l'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona. L'Ajuntament de Caldes tenia previst canviar el nom de la plaça properament però la majoria dels grups municipals del Consistori han coincidit en convocar l'acte aprofitant la presència del monarca espanyol. La intenció és mostrar el rebuig del municipi a Felip VI pel discurs que va fer el 3 d'octubre, jornada de vaga general a Catalunya, defensant l'actuació policial de l'1 d'octubre. La previsió és celebrar un ple extraordinari a les vuit del vespre amb el canvi de nom com a únic punt i, posteriorment, fer un acte institucional des de la plaça en què també hi participarà l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

Al golf de Caldes de Malavella, l'endemà 
L'entrega dels Premis de la Fundació Princesa de Girona ha hagut de canviar la seu aquest any per ser traslladats a Vilablareix. El motiu és que el govern municipal gironí no els va permetre fer-ho a l'Auditori ni al Palau de Fires perquè estan en obres. L'endemà de l'entrega dels premis, divendres 29 de juny, el monarca espanyol visitarà el municipi de Caldes de Malavella. Concretament estarà a l'Hotel Camiral, situat al camp de golf, on es portarà a terme una jornada enfocada a l'emprenedoria per a joves. 

El ple municipal de Salt referma la solidaritat amb els presos polítics  
“No entenc com poden demanar neutralitat institucional, quan el poder judicial espanyol està actuant d’una manera totalment clientelar. Cap llaç groc ha fet mal a ningú. Són símbols que reivindiquen uns drets humans que han estat vulnerats” és part del raonament expressat pel portaveu del grup municipal d’ERC a Salt (Gironès, comtat de Girona), Àlex Barceló, que va argumentar per quins motius el partit republicà que integra va votar en contra d’una moció que Ciutadans (Cs) va portar ahir al ple de l’Ajuntament i que va ser desestimada, llegim en la premsa convencional gironina. Durant la sessió, Atilano González (Cs) va manifestar que “les pancartes i símbols partidistes” que hi hagi en una administració pública “trenquen el caràcter objectiu que l’ha de presidir”. Va instar l’Ajuntament de Salt, en aquest sentit, “a treure i a fer retirar de les institucions del municipi, de l’espai públic i del mobiliari urbà tota aquesta simbologia”, com ara els llaços grocs en solidaritat amb els exiliats i els presos polítics catalans.
La moció va ser tombada. Hi van votar en contra l’equip de govern (ERC i IpS-CUP), els regidors no adscrits del PDeCAT, Canviem Salt i dos dels tres edils de CiU (Jaume Torramadé i Rosa Pòrtulas). Cs, el PSC i PxC van ser favorables a la proposta; mentre que es va abstenir el regidor Paco Honrado (CiU).
Al balcó de l’ajuntament de Salt hi ha una pancarta de “llibertat presos”. Josep Valentí (PDeCAT) va destacar que “les institucions les dirigeixen persones amb ideologia i criteri propi”. Joan Martín (PSC), en canvi, creu que s’ha instal·lat sense consens simbologia poc neutral; i Sergi Fabri (PxC) va demanar al govern municipal saltenc “una mirada institucional en llocs que són del conjunt del poble”. Jaume Torramadé (CiU) va indicar que no està d’acord amb la neutralitat imposada a cop de codi penal. Ferran Burch (IpS-CUP), així mateix, va exposar que tota la gent que defensa un referèndum d’autodeterminació hauria de poder tornar a casa, sense porres, presó ni exili. Barceló (ERC) va recordar, finalment, que el Consistori saltenc actua en el marc de la llibertat d’expressió. Va posar l’exemple recent de l’acte de Tabàrnia. El govern municipal, tot i estar allunyat de la ideologia d’aquesta entitat, li va atorgar permís perquè celebrés una xerrada en un espai públic de la vila, a la Coma Cros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada