diumenge, 17 de juny del 2018

Santa Maria d’Oló i pobles de l’entorn responen l’atac dels ultres espanyolistes amb una concentració antifeixista. El lema, ‘Oló diu no al feixisme. Prou agressions’.

L’alcalde va denunciar els incidents provocats per elements feixistes la matinada de dissabte.   
Marxa Groga a Salt per la llibertat dels presos, coincidint amb els vuit mesos de les detencions dels Jordis.   
El CDR de Salt estrena un videomapatge.   
Els Minyons de Santa Cristina a Torroella de Montgrí, per Dolors Bassa.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/06/2018   
Santa Maria d’Oló (Moianès, comtat d´Osona).-    

Llegim a VilaWeb que una concentració unitària a Santa Maria d’Oló (Moianès, comtat d’Osona) ha manifestat el clar rebuig a les agressions d’una vintena d’ultres espanyolistes que la matinada de dissabte van presentar-se al poble per arrencar simbologia independentista. A la protesta, amb el lema ‘Oló diu no al feixisme. Prou agressions’, convocada per entitats i partits diversos, hi han participat veïns, l’equip de govern municipal, alcaldes i regidors dels pobles veïns i molta gent de pobles propers. 

Dos joves van haver de ser atesos 
Un grup d’una vintena d’ultres espanyolistes va irrompre el poble per arrencar llaços grocs i cartells independentistes dels CDR i ANC que eren penjats al carrer. Segons el testimoni dels veïns que van presenciar els fets, van actuar de manera provocadora també envers els qui s’aplegaven llavors, als volts de l’una, en alguns bars. Hi va haver empentes fins que van agredir amb cops de puny dos joves del poble, que van haver de ser atesos a urgències. Un va haver de ser-hi traslladat amb ambulància.
L’alcalde, Enric Güell, va explicar a VilaWeb que l’endemà al migdia va anar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a presentar una denúncia contra aquests individus, que ja van visitar el poble una altra vegada per arrencar-hi llaços grocs i despenjar-hi estelades. ‘Vaig sentir el sarau i vaig baixar i vaig tenir por que tot plegat no derivés a coses més greus. Era una baralla d’empentes, i algú d’Oló va acabar agredit i va haver d’anar a urgències. Aleshores, quan intentava posar-hi pau, en vaig rebre alguna i no vaig aconseguir que em fessin cabal’, explica Güell.
Finalment, una patrulla dels Mossos va arribar al lloc dels incidents i va identificar quatre dels agressors, segons van informar a VilaWeb

Marxa Groga a Salt per la llibertat dels presos, coincidint amb els vuit mesos de les detencions dels Jordis 
Llegim n la premsa convencional gironina que una cinquantena de persones van participar ahir a la tarda a Salt (Gironès, comtat de Girona) en una Marxa Groga amb paraigües i una posterior concentració per la llibertat dels presos polítics coincidint amb els vuit mesos de les detencions dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural. La marxa va sortir del passeig Ciutat de Girona, on es venien paraigües grocs, i va transcórrer pel carrer Francesc Macià i el passeig dels Països Catalans fins arribar a la rotonda del Tren d’Olot, on es va llegir el mateix manifest que en diverses poblacions catalanes i on, entre d’altres, a més dels presos polítics i exiliats es recorda també els exilis de Valtònyc i els diversos represaliats durant tot aquest període. La marxa va culminar amb una concentració a la rotonda on, sistemàticament, segons va explicar l’organització, se’ls retiren les pancartes i es pinta el rètol on es recorda que Salt és un municipi adherit a l’AMI

El CDR de Salt estrena un videomapatge  
També ahir a Salt el CDR d’aquest municipi va estrenar al vespre un videomapatge realitzat per l’artista local Robert Alba en què es projecten escenes que segueixen l’eix de República i llibertat. El videomapatge es va passar en dues sessions davant de l’edifici de la Coma Cros, just a la plaça que es batejarà com la plaça 1 d’Octubre, tal com es va decidir a través d’una consulta popular mitjançant una plataforma digital que l’Ajuntament va posar en marxa al maig. S’espera que el dia del bateig de la nova plaça es torni a projectar el videomapatge. 

Els Minyons de Santa Cristina a Torroella de Montgrí, per Dolors Bassa 
Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), poble de Dolors Bassa, és un dels municipis gironins on, ahir, es van aixecar Pilars per la llibertat per denunciar la situació dels presos polítics, els exiliats i els seus familiars. “Ja fa massa mesos que amb Dolors Bassa tenim una amiga, una veïna, una regidora empresonada”, va dir Josep Maria Rufí, alcalde  per ERC del municipi. Els protagonistes de l’acte, a càrrec d’Òmnium Cultural i l’ANC, van ser la colla dels Minyons de Santa Cristina i la gent --de què part vinguda de pobles veïns, va explicar Rufí-- que hi va anar a fer pinya per la consellera empordanesa empresonada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada