dijous, 14 de juny del 2018

Nova mobilització el 16 de juny pels 8 mesos de presó de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart aixecant pilars arreu del país

Aquest cop, la concentració principal es farà a Barcelona, però estarà coordinada amb diversos actes que es duran a terme a altres municipis del territori simultàniament o al llarg del dissabte.   
El Comitè de Solidaritat Catalana farà costat a les entitats del Conflent a Vilafranca.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2018   
Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-   

 El dissabte, 16 de juny, 8 mesos després de l’empresonament de qui va ser president de l’ANC, Jordi Sánchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ambdues entitats tornaran a concentrar-se per exigir-ne el seu alliberament. Aquest cop, la concentració principal es farà a Barcelona, però estarà coordinada amb diversos actes que es duran a terme a altres llocs del territori simultàniament o al llarg del dia. A les 18:30h, a plaça Catalunya, s’iniciarà la concentració, amb l’aixecament de 4 pilars de colles castelleres de la ciutat.
Aquest mateixa acció es repetir a 11 punts més del territori, que coincidiran amb les poblacions natals (o les més properes) de les persones empresonades o exiliades. Així, hi haurà pilars a Amer per Carles Puigdemont (la Selva, comtat de Girona), Torroella de Montgrí per Dolors Bassa (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), Sant Vicenç dels Horts per Oriol Junqueras (Baix Llobregat), Caldes de Montbui per Raül Romeva (Vallès Oriental), Terrassa per Josep Rull i Lluís Puig (Vallès Occidental), Parets del Vallès per Jordi Turull (Vallès Oriental), Santa Perpetua de Mogoda per Jordi Cuixart (Vallès Occidental), Vic per Marta Rovira (Osona, comtat d’Osona), Sallent per Anna Gabriel (Bages), Balaguer per Meritxell Serret (la Noguera) i Xerta per Carme Forcadell (Baix Ebre). 

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i una quinzena de colles d'arreu del país 
Els quatre pilars de Barcelona seran els corresponents a Jordi Sánchez, Clara Ponsatí, Joaquim Forn i Toni Comín. L'acció compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i una quinzena de colles d'arreu del país.
A l’acte, hi intervindran la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri.
Hi haurà disponible per a premsa rack d’àudio i practicable. No serà necessari acreditar-se per accedir a la concentració. 

El Comitè de Solidaritat Catalana farà costat a les entitats del Conflent a Vilafranca 
Per Sant Joan el Comitè de Solidaritat Catalana farà costat a les entitats del Conflent a Vilafranca. El 23 de juny, a les 11 del matí, a Vilafranca del Conflent (Conflent, comtat de Conflent) l'Elisenda Paluzie transmetrà la Flama del Canigó, la Flama que representa entre altres coses la resistència, la llibertat, la democràcia, a tota la gent que vol encendre la seua Foguera amb la Flama regenerada a la Pica del Canigó. Seguirà parlaments i un dinar groc. La participació del dinar groc és de 15 euros per persona, els benefici seran destinats als represaliats. Inscripció obligatòria per poder dinar.
Programa: 
10h30 : Arribada dels Gegants de Sant Hipòlit
11h00 : Arribada de la flama del Canigó (acompanyada per el GPRENC i el Speleo Club del Conflent, Gegants, Pallagos del Conflent, Ramon Gual, Timbalers dels Nyerros.)
Lectura del manifest de la flama del Canigó escrit per Jordi Cuixart, president d’Òmnium des de la presó.
Paraules d’Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC
Ball de Gegants. Cants de Ramon Gual.
12h00 : Aperitiu. Castells dels Pallagos del Conflent.
12h30 : Cercavila de la porta de França a la plaça de l’Església amb els Gegants, els Castellers i els Timbalers.
13h00 : Dinar groc a la sala de festes
15h00 : Cercavila de la plaça de l’Esglèsia fins a la porta de França.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada