dijous, 14 de juny del 2018

Girona Acull vol que l'Ajuntament aculli persones del vaixell Aquarius

En 2015 el ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar per unanimitat adherir-se a la Xarxa de Municipis Acollidors  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/06/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

L'entitat Girona Acull està indignada amb la negativa del govern italià a acollir les 629 persones que viatjaven al vaixell Aquarius i per contra, valora molt positivament l’oferiment de València. En aquest sentit, però, demana a l'Ajuntament gironí que s'ofereixi per acollir persones refugiades, igual que ja ho han fet ciutats com Barcelona o Palma de Mallorca.
L’any 2015 el ple de l’Ajuntament de la ciutat de Girona va aprovar per unanimitat adherir-se a la Xarxa de Municipis Acollidors (XMA) arran d’una moció impulsada per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
Girona Acull demana ara que l’Ajuntament de Girona es sumi als oferiments institucionals d’ajuda per acollir les 629 persones provinents del  vaixell Aquarius --que arribaran properament a València--, com ja ho han fet altres municipis. L'entitat vol que la ciutat s'ofereixi per col·laborar en tot el que pugui ser necessari durant el procés d’arribada, instal·lació i acollida.
D'altra banda, des de Girona Acull remarquen «la necessitat d’atendre adequadament a les persones migrades i refugiades que no estan rebent una acollida digna a la nostra ciutat» i encoratgen al consistori a treballar activament per superar aquestes mancances en les polítiques d’acollida del municipi. En aquest sentit, reiteren el seu oferiment  per a treballar conjuntament amb el Consistori gironí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada