dimarts, 19 de juny del 2018

Facilitaran a Blanes el dret a l’empadronament

Voluntaris entrant matalassos als locals de la tancada de Blanes el 13 de juny de 2018
Voluntaris entrant matalassos als locals de la tancada de Blanes.
L’alcalde escolta les peticions de les persones que fan una tancada a l’església.  
Les persones tancades van fer ahir una protesta al davant de l’ajuntament.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/06/2018   
Blanes (La Selva marítima, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que l’Ajuntament de Blanes té la intenció de facilitar el dret a l’empadronament i l’emissió dels certificats que hi van associats, segons va informar ahir el Consistori, tot afirmant que “ja empadronava persones sense domicili fix o sense sostre” i alguns dels okupes en el municipi. L’alcalde, Mario Ros (PSC), va escoltar ahir les peticions dels representants de la trentena de persones que estan tancades a l’esbarjo parroquial de l’església de Santa Maria des de dimecres passat a la tarda. a Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social (CCSCS) de l’Ajuntament de Blanes prepara, des de fa unes setmanes, una proposta d’acord per al ple ordinari del dijous 28 --demà hi ha l’extraordinari per aprovar els comptes municipals--. D’aquí a nou dies, el ple municipal hauria de donar concreció a l’esmentada voluntat de facilitar l’empadronament al municipi. Una de les possibilitats és la implementació de la carta de residència municipal o l’informe de coneixement de residència al municipi en un termini --almenys aquesta és la voluntat-- que no superi els quatre mesos. A la CCSCS, hi són els tècnics de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament, l’alcalde blanenc, i representants, entre altres entitats socials, de Blanes Solidari, Fundació Vicenç Ferrer, Creu Roja, Càritas Interparroquial, El Bon Samarità, Blanes amb Kuwonku, el Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Amnistia Internacional, Stop Mare Mortum i Acció Solidària Mediterrània.
Ros va rebre ahir al despatx d’alcaldia representacions de les persones que reclamen més drets per als sense papers. En la trobada, hi van ser també la cap tècnica del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, Lurdes Rodríguez, i alguns dels tancats, encapçalats per Luis Ceaglio (Papers Sense Contracte) i Marcos Martín (PAHC Blanes). 

Carnet de veïnatge  
En la trobada les persones tancades van demanar a Ros que es creï el carnet de veïnatge perquè els sense papers puguin disposar d’algun tipus d’identificació. Entre les entitats que donen suport a la tancada hi ha Llibres en Lluita, Càritas Interparroquial Blanes, Ateneu Popular Sa Fera Ferotge i Casal Cubà Blanes
Les persones tancades van fer ahir una protesta al davant de l’ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada