dissabte, 16 de juny del 2018

Els 30 anys de la primera entitat LGTBI a Girona es recordarà amb una marxa contra l'odi

La manifestació, a la qual s'ha convidat gent de tot Catalunya, sortirà de la plaça Independència i anirà fins a la plaça del Pallol, on es farà una festa.   
Un 17% de les denúncies que rep a Catalunya l'Observatori contra l'Homofòbia  pel que fa al Principat de Catalunya procedeixen de les comarques gironines.   
 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/06/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Els membres de la Comissió Unitària 28 de juny, ahir.
Membres de la Comissió Unitària 28 de juny, ahir a Girona
Llegim en la premsa convencional gironina que ara fa 30 anys es va crear a la ciutat de Girona la primera organització LGTBI de la ciutat, adherida al Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAG). A partir d'aquí van anar sorgint, progressivament, el Grup de Lesbianes de Girona, Girona Orgullosa i Sin Vergüenza, de la Universitat de Girona (UdG), que actualment s'anomena Diversa. Aquestes tres entitats gironines formen part de la Comissió Unitària de 28 de juny, que, per commemorar l'efemèride, s'encarregarà avui d'organitzar una manifestació que anirà des de la plaça de la Independència fins a la plaça del Pallol, on es faran els parlaments i a continuació hi haurà una festa amenitzada pel discjòquei Zerzedilla i la banda de música electrònica Otter Groove Vs Blend. Com que la convocatòria és en àmbit català, està previst que vingui, com a mínim, un autobús des de Barcelona.
En aquesta ocasió, el lema de la marxa és «Aturem l'odi i l'LGTBI-fòbia». Tal com va explicar un dels membres de la Comissió 28 de juny, Pau Gálvez, segons les dades de l'Observatori contra l'Homofòbia, un 17% de les denúncies que reben pel que fa al Principat de Catalunya procedeixen de les comarques gironines. Tot i això, Gálvez va remarcar que generalment només s'arriben a denunciar un 10% dels casos que es produeixen. Alguns dels casos que s'han registrat enguany a les comarques gironines són les pintades homòfobes en un poble de l'Alt Empordà i el passeig de l'autobús Hazte Oír, tot i que, segons van indicar els membres de la Comissió 24 de juny, cada cop hi ha més ajuntaments sensibilitzats i que organitzen més activitats. 

Les víctimes d'Orlando 
La celebració d'avui servirà també per recordar les víctimes d'un atemptat homòfob a Orlando (Estats Units) ara fa dos anys.
D'altra banda, el dia 28 de juny --Dia Internacional de l'Orgull LGBTI-- es farà un vermut reivindicatiu i el dissabte 30 de juny hi haurà la manifestació principal a la ciutat de Barcelona.
També està previst, el dimecres 27 de juny, a la biblioteca de Santa Cristina d'Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona), la presentació del còmic Sobreviure a l'ambient a càrrec del dibuixant Sebas Martín. L'acte es podria repetir més endavant a Salt (Gironès, comtat de Girona), malgrat que encara no està confirmat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada