divendres, 15 de juny del 2018

Caldes de Malavella dona l'esquena a Felip VI i la Fundació Princesa de Girona

Diuen que el monarca no serà benvingut al municipi, quan vagi a l'Hotel Camiral ubicat dins el PGA Golf. Vilablareix també en contra la celebració de la FPdGI al Mas Marroch, l'espai de banquets d'El Celler de Can Roca . La CUP-Crida per Girona critica els germans Roca.   
Acte a Girona per defensar els drets democràtics fonamentals.   
Concentració a la Bisbal d’Empordà dilluns de suport a l'alcalde de Verges Ignasi Sabater.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/06/2018   
Caldes de Malavella (La Selva, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que l'equip de govern de l'Ajuntament de Caldes de Malavella (la Selva, comtat de Girona), encapçalat per Salvador Balliu (CiU), ha emès un comunicat on manifesten el seu "profund rebuig" a la presència de Felip VI al municipi de cares a la celebració de la trobada anual de Rescatadors de talent que tindrà lloc el 29 de juny a l'Hotel Camiral, ubicat dins el PGA Golf Caldes de Malavella.
Aquest és un acte organitzat per la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) que s'han vist obligats a canviar l'emplaçament dels premis: el 28 de juny al Mas Marroch (l'espai de banquets d'El Celler de Can Roca), a Vilablareix (Gironès, comtat de Girona) i el dia següent a Caldes de Malavella, després de la negativa de l'Ajuntament de Girona de cedir l'Auditori de la Fira perquè hi fan obres. Amb tot, el Consistori de la Selva s'ha mostrat contrari a la presència del monarca pel "discurs indigne que el rei va fer el dia 3 d’octubre, amb un silenci absolut sobre les víctimes de la brutal repressió policial que va colpejar i agredir ciutadans i ciutadanes pacífics a Catalunya l’1 d’octubre passat", apunten.
No només això, des de l'equip de govern municipal de Caldes de Malavella asseguren que la FPdGi "pot contractar i fer allò que vulgui en unes instal·lacions privades, però ha de saber que als carrers i places de Caldes de Malavella no hi serà mai ben rebut". 

Vilablareix també en contra 
L'anunci del canvi de lloc de l'entrega de premis tampoc ha agradat a l'alcalde de Vilablareix. En una piulada, David Mascort afirma que no pot "acceptar de cap manera" que "una entitat que representa els qui ens piquen, ens empresonen o ens fan marxar del país" vagi al municipi a "fer festetes". Tot i això, en una segona publicació també subratlla que es tracta d'un acte privat en un espai privat i que, com a ajuntament, no poden evitar-ho. 

La CUP-Crida per Girona critica els germans Roca 
El regidor de la CUP-Crida per Girona Lluc Salellas ha publicat una carta oberta on critica la decisió dels germans Roca de llogar el seu espai Mas Marroch de Vilablareix perquè la Fundación Princesa de Girona pugui lliurar els seus premis anuals.

Acte a Girona per defensar els drets democràtics fonamentals  
Concentració contra la visita de Felip VI a l'Auditori de Girona en motiu de l'acte anual de la Fundación Princesa de Girona (29/06/2017)La plaça Pere Calders de Girona va acollir ahir l'acte central a la demarcació gironins de la campanya «Demà pots ser tu» per defensar els drets fonamentals. Organitzat per Òmnium Cultural i altres entitats, va comptar amb el comediant imputat l'1-O Jordi Pesarrodona, el president de Fundipau, Antoni Soler, l'activista Gabriela Serra, la mestra Laura Iglesias i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri. 

Concentració de suport a l'alcalde de Verges Ignasi Sabater per un presumpte delicte d'odi contra “la nación española”  
Dilluns, 18 de juny, l'alcalde de Verges (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) Ignasi Sabater ha estat citat a declarar als jutjats de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà, comtat de Girona) per un presumpte delicte d'odi i discriminació contra "la nación española i el cuerpo de la Guardia Civil". Hi ha convocada, a les 11:30h, davant els jutjats de la Bisbal d’Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada