dilluns, 16 d’abril del 2018

Massiva arrossada popular a Palamós per salvar la Pineda d’en Gori, amb el suport de moltes entitats del país per defensar la Costa Brava.

Vistes des de la Pineda d’en Gori 
Massiva arrossada popular a Palamós per salvar la Pineda d’en Gori, amb el suport de moltes entitats del país per defensar la Costa Brava.  
Es recullen diners per presentar un recurs contra la urbanització de part del paratge.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/04/2018   

Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

 Llegim en la premsa convencional comarcal que unes tres-centes persones van participar ahir diumenge en una arrossada popular benèfica per oposar-se a la urbanització de part de la pineda d’en Gori, a Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona). La plataforma opositora va recollir fons amb una trobada a l’aire lliure, a la mateixa pineda, i molt a prop d’on es vol construir uns apartaments de luxe al paratge.
Salvem la Pineda d’en Gori consideren que l’equip de govern de l’Ajuntament de Palamós no ha informat les veïnes i els veïns del municipi del greuge que provoca la construcció de tres edificis (i un total de 24 apartaments). Segons una de les portaveus de la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori, Esperança Ceta Figa, “a tocar dels edificis, hi haurà uns murs de més de setze metres, i es veuran des del mar i de s’Alguer”.
Veïnes i veïns així com moltes entitats consideren que la urbanització trenca l’harmonia del paratge i no respecta el fet que s’Alguer és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) en la categoria de bé històric ni disposa del “consentiment obligatori del Departament de Cultura”, es llegeix en un manifest repartit a la gentada present en l’arrossada. A més, la llicència donada per l’Ajuntament, atenent-s’hi al Pla General del municipi, no s’adiu amb l’altura que realment tindran les construccions. Ara, a tocar d’un càmping, ja s’han començat a fer els treballs de fonamentació. 

Lluita als jutjats 
Amb preus per menjar arròs a 10 i 15 euros --en funció de la disponibilitat econòmica--, la plataforma opositora estudia l’expedient urbanístic per presentar un recurs judicial, probablement al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i paralitzar les obres. Ceta Figa lamenta que els promotors venguin “paisatge i clima” amb els pisos a la Pineda d’en Gori sense respectar un dels paratges estimats de la gent de  Palamós i els seus entorns, on el popular Gori “anava a cantar i a fer dinars”, explica la portaveu.
La plataforma palamosina opositora compta amb el suport d’Ecologistes en Acció, Ecologistes de Catalunya, Associació de Naturalistes de Girona, SOS Empordanet, Salvem El Crit, Salvem Pals i altres entitats del país. Salvem la Pineda d’en Gori, que es reuneixen setmanalment al Punt d’Informació Jove, ja van fer una manifestació al centre de Palamós en contra del projecte setmanes enrere. Tenen l’esperança que podran ajudar a preservar les “últimes meravelles” de la Costa Brava. 

Salvem la Pineda d'en Gori reclama a l'Ajuntament paralitzar les obres, però l'alcalde rebutja la petició 
La plataforma Salvem la Pineda d'en Gori, que ahir va celebrar una concorreguda arrossada popular --en aquest indret de la castigada Costa Brava pel creixement capitalista il·limitat-- per recaptar fons, ha entrat un escrit a l'Ajuntament de Palamós per demanar-li que aturi les obres de la promoció que es desenvolupa en aquest sector. La plataforma opositora afirma que els treballs estan provocant «una greu modificació geomorfològica i erosió a la zona amb impactes que es poden qualificar d'irreversibles i a l'espera de nous informes sobre la llicència i la urbanització que estem estudiant».
L'alcalde palamosí per ERC, Lluís Puig, ja ha descartat la paralització de les obres. En declaracions a Ràdio Palamós, ha manifestat que, un cop donada la llicència d'obres, podrien incórrer en un delicte de prevaricació i haver de fer front a una indemnització important si aturen les obres sense justificació.
Salvem la Pineda d'en Gori aporta diferents consideracions per justificar que l'Ajuntament ha d'aturar les obres. Per exemple, creuen que hi ha incompliments relatius al coeficient d'edificabilitat sobre el rasant, edificabilitat màxima de parcel·la sobre rasant, alçada màxima i incompliments del POUM perquè en algunes parts del terreny l'edifici tindrà una alçada equivalent a cinc plantes quan està establert que hi ha d'haver planta baixa i tres pisos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada