dissabte, 21 d’abril del 2018

L'oposició municipal de Banyoles i Salvem Sota Monestir volen una audiència pública del POUM

La  Plataforma Salvem Sota Monestir es reactiva!Sota Monestir es tracta d'una zona de 25.000 metres quadrats.   
Maten d’un tret de rifle un vedell d’un escorxador de Banyoles, que va saltar a la riera Canaleta, a l’altura del barri de Can Puig, i CUP i ICV-IdB protesten pelo fet que es debatrà al ple de l’Ajuntament.  
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/04/2018  
Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú).-  

 Llegim en la premsa convencional comarcal que els tres partits a l'oposició de l'Ajuntament de Banyoles presentaran dilluns al ple municipal una moció de la plataforma Salvem Sota Monestir que reclama a l'equip de govern, de CiU, que expliqui el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en una audiència pública abans que s'aprovi inicialment, tot concretant la part que afecta a la finca de Sota Monestir la riera de Canaleta, situada entre el Barri Vell i els de Mas Palau, Canaleta i Can Puig (es tracta d'una zona de 25.000 metres quadrats i on un important jaciment arqueòlogic amb recs medievals).
El text també demana disposar al més aviat possible de tota la documentació del POUM i que s'organitzin el màxim d'exposicions públiques possibles. La moció està subscrita pels grups de Junts per Banyoles, la CUP i ICV-IdB

Maten d’un tret de rifle un vedell d’un escorxador de Banyoles 
Un tret de rifle va posar fi dijous a la tarda a la vida d’un vedell d’uns 600 quilos de pes a la riera Canaleta de Banyoles, després que l’animal s’hagués escapat d’un escorxador i que els intents de capturar-lo fracassessin. Segons han explicat testimonis presencials, el vedell va saltar unes tanques i es va escapar del SAT Roca, situat a la part alta de l’avinguda de la Farga, va travessar aquest vial sense causar cap dany i es va dirigir al barri de Can Puig. Empleats de l’escorxador i agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal (que tenen les comissaries a prop) van encerclar l’animal, que en veure’s rodejat va saltar a la riera Canaleta.
“Com que l’animal no podia sortir i era molt arriscat intentar agafar-lo, i tenint en compte que estava destinat al sacrifici, es va optar per matar-lo”, va manifestar ahir el regidor de seguretat, Lluís Costabella. La decisió --va afegir-hi-- es va prendre de manera conjunta entre la direcció de l’escorxador i els cossos policials. “Es va descartar fer servir les pistoles policials perquè era un exemplar molt gros i estava molt excitat, i es va demanar l’ajuda d’un caçador”, va afirmar Costabella, que també va remarcar que abans no es va autoritzar el tret es van prendre totes les precaucions perquè ningú prengués mal. En total, l’incident va durar aproximadament una hora i mitja i va provocar molta expectació de veïns i conductors. Un cop recuperat el cos, se’l van endur cap a l’escorxador.  

Crítiques d’ICV-IdB i de la CUP  
El regidor d’ICV-IdB, Joan Luengo, va lamentar ahir a les xarxes socials que no s’hagués sedat l’animal per després “portar-lo a l’escorxador i morir en unes condicions dignes i adequades”.
També a les xarxes socials, la regidora de la CUP Sandra Pazos es va preguntar “quins mals majors hauria causat un vedell que corria lliure per la nostra ciutat”.
El regidor de Seguretat sosté que es va obrar com calia, però ha encarregat un informe a la Policia Municipal i explicarà els fets en el ple de la setmana que ve, va anunciar ahir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada