dissabte, 17 de febrer del 2018

Presentació del llibre Lucharon contra la hidra del patriarcado: MUJERES LIBRES a l'Anònims de Granollers



Amb Nekane Jurado, investigadora de genera i autora del llibre. 
Dimarts, 20 de febrer a les 19 hores. 






Una rica teoria i pràctica de lluita de dones amb visió de gènere, classe i poder, es va conjugar en la dècada dels anys 1930. Lluita que estem obligades a investigar i rellegir per entendre les claus i els possibles camins de la nostra lluita en 2017. (Nekane Jurado).
Nekane Jurado, en aquest llibre tracta de donar-nos no solament la història d'una organització, sinó un punt de vista -o, millor dit, un punt de partida- per a l'enteniment dels grans moviments socials dels últims 2-3 segles, clarificant , al mateix temps, la importància del control de la reproducció social (tant biològica com ideològica) com a factor central en els rgímenes autoritaris. (Martha Akelsberg).
Ens hem preguntat en virtut de què la nostra civilització converteix diferències en desigualtats? Per què existeixen les genealogies masculines, unides al poder, amb exclusió de les femenines? D'on ve el menyspreu i domini de la Natura, la guerra com a institució o la subsidiarietat de les dones? Com s'han conformat la hipertròfia de l'ego masculí i l'atròfia de l'autovaloració femenina? Coneixem el mecanisme de com aquests principis s'instal·len en totes aquestes instàncies a què m'he referit? Potser estiguem necessitant un nou feminisme holístic o integral per comprendre tanta complexitat, reduint-la a un patró que, si no ens determina, almenys ens condiciona en les nostres realitats d'homes i dones, de ciutadans i ciutadanes, de treballadors i treballadores, de creients i agnòstics. (...) En aquesta obra de Nekane Jurado, Dones Lliures, es palpa la nostàlgia del que vam poder ser i es va torçar en el camí (...) frustrat per l'hegemonia androcèntrica i patriarcalista. (...) Nekane Jurat no ha deixat arxius, bibliografia ni testimonis directes sense analitzar des de la seva mirada de dona feminista, des d'ara experta en les lluites socials que el moviment llibertari va dur a terme en els moments difícils del canvi (...) , col·locant sobre el tapa't alguns principis potser oblidats. (Victòria Sendón de León)

★ anònims ★

/// cerveses, menjars i pensars ///

Tel. 93 860 07 89
Agregeu-vos a la nostre pàgina de Facebook per a estar al corrent  
de les nostres xerrades, col·loquis, concerts, exposicions... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada