diumenge, 18 de febrer del 2018

Patrulles comunes entre gendarmes francesos i agents espanyols de la Guàrdia Civil a l’Alta Cerdanya

Aquestes patrulles van començar divendres passat a la RN 320, a prop de l’estació de Porté-Pimorent (Portè)  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/02/2018  
Enveig/Portè (Alta Cerdanya, comtat de Cerdanya).-  

Llegim a VilaWeb Catalunya Nord que des de la setmana passada, a les muntanyes de la Cerdanya, els residents es troben amb  patrulles de forces de l’ordre d’un nou gènere: patrulles comunes entre gendarmes francesos i agents espanyols de la Guàrdia Civil. Aquestes patrulles es fan en el marc de la seua cooperació policial. Sembla que  París i Madrid han decidit actualitzar aquesta pràctica,  que havia estat provada fa uns anys, a Catalunya Nord. És un pas que s’inscriu en el marc de la nova policia de seguretat diària que volia el Govern francès.
Aquestes patrulles van començar divendres passat a la RN 320, a prop de l’estació de Porté-Pimorent (Portè, Alta Cedanya, comtat de Cerdanya), un sector on passen les vacances molts catalans del sud, que no han acollit gens bé, aquestes noves patrulles.
A més a més, els dos guàrdies civils que participen en aquestes patrulles són d’Oviedo (Principat d’Astúries), i controlen majoritàriament als conductors amb matrícules de l’Estat espanyol. La presència de la Guàrdia Civil també facilita la recerca d’informació. Quan es deté un vehicle espanyol, en pocs segons els agents d’aquest cos, que estan connectats a la caserna espanyola més propera, a Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya), poden comunicar a la policia francesa tots els elements sobre la identitat del conductor, la seva llicència de conduir o la seua placa de matriculació.
Segons VilaWeb Catalunya Nord la gent catalans peninsular, vinguts d’altra banda de la frontera del Pirineu, no aprecia aquesta presència del cos armat espanyol. “Estan aquí per agafar Puigdemont” comenta un automobilista de Barcelona. Els agents de la Guàrdia Civil consideren que hi són “per fer la proximitat i la prevenció, no només a les carreteres”. Els dos agents de la Guàrdia Civil, concretament en una secció de muntanya, també aniran a les estacions d’esquí de la zona per parlar del risc d’accidents i allaus, incloent Portè-Pimorent on la clientela és majoritàriament peninsular.
Els agents, allotjats a Enveig (Alta Cerdanya, comtat de Cedanya), i els gendarmes diuen que repetiran a l’estiu, segons VilaWeb Catalunya Nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada