diumenge, 11 de febrer del 2018

Neix una plataforma que convida a l'Alt Urgell i la Cerdanya els murcians reprimits per la policia espanyola

1-o Fonollosa - ACNResposta a la decisió de l'associació d'hotelers de Múrcia de regalar estades vacacionals als policies i als guàrdies que van participar en l'operatiu repressiu de l'1-O.  
Experts en dret alerten que premiar els policies i guàrdies civils de l'1-O és un delicte de suborn.  


  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/02/2018   
Músser/Llers de Cerdanya (Baixa Cerdanya).-    

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la plataforma Pirineus 'con ellos' ha decidit convidar les veïnes i els veïns de la ciutat de Múrcia que van ser víctimes de la repressió i la violència policial per les seves protestes contra el mur de l'AVE a passar el primer cap de setmana del mes de maig a l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya.
La iniciativa ha nascut com a resposta a la decisió d'una associació d'hotelers a Múrcia de regalar estades vacacionals als agents de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil que van participar en l'operatiu repressiu de l'1-O.
Un dels seus impulsors, Pep Lizandra, ha detallat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies que des de divendres han aconseguit sumar una vintena d'establiments de les dues comarques, tant hotelers i de restauració com també museus i persones a títol individual. "El que volem és revertir la idea dels hotelers de Múrcia", ha detallat Lizandra, que ha assegurat que busquen "la solidaritat amb altres llocs que també han patit la repressió per reclamar els seus drets".
Lizandra ja ha enviat un correu a la plataforma Pro-Soterramiento de las Vías de Múrcia per exposar-los la proposta i està a l'espera de poder-hi contactar personalment durant les pròximes hores.
La plataforma ciutadana Pirineus 'con ellos' neix amb la voluntat de promoure accions de solidaritat amb grups socials, entitats i persones d'arreu de l'Estat espanyol que hagin estat víctimes de repressió policial per reclamar els seus drets.
La primera iniciativa que ha posat en marxa la plataforma ha estat posar-se en contacte amb hotels, museus i restaurants per proposar-los una campanya que ofereixi, de forma gratuïta, allotjaments, menús, activitats esportives, lúdiques i culturals a les persones de la plataforma Pro-Soterramiento de las Vías de Múrcia, que s'ha oposat amb diferents protestes a què la línia de l'AVE entri a la ciutat per la superfície i a la construcció d'un mur per fer-ho possible.
"La idea és oferir un pack de dos dies durant el mes de maig", ha detallat un dels impulsors de la iniciativa, Pep Lizandra, que ha dit que aquesta "és una mostra de solidaritat que vol contrarestar la proposta dels hotelers de Múrcia".
Dos dels establiments que s'hi han sumat són l'hotel-restaurant Campi del poble a  Músser (Lles de Cerdanya) i l'allotjament rural Cal Rei a Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya). Els seus responsables troben molt encertada la iniciativa i també clients que aquest cap de setmana eren a les instal·lacions han aplaudit que s'hi hagin sumat.

Experts en dret alerten que premiar els policies i guàrdies civils de l'1-O és un delicte de suborn 
Llegim a ElNacional.Cat que diversos experts en dret han alertat que el regal de la patronal hotelera Hostetur als policies espanyols i guàrdies civils que van intervenir l'1-O suposaria un delicte de suborn impropi regulat per l'article 422 del Codi Penal. El president de l'entitat jurídica Drets, Sergi Blázquez, avisava divendres que el delicte estaria sent comès per la patronal en qüestió i la Delegació del Govern espanyol a Múrcia. Blázquez també avançava que, en el cas que els agents acceptessin el cap de setmana d'allotjament gratuït, podrien ser castigats amb una pena de presó d'entre tres mesos i un any. "L'autoritat o funcionari públic que, en profit propi o d'un tercer, admetés, per a si mateix o per a persona interposada, regals que li siguin oferts en consideració al seu càrrec o funció, incorre en la pena de presó de sis mesos a un any", va citar.
El jurista Joan Queralt va coincidir a fer la mateixa advertència sobre el regal. En declaracions al programa de TV3 Més324, va assegurar que "els funcionaris ja estan pagats" i, per tant, no són necessaris aquests tipus de premis. També va valorar el regal en uns 250 o 300 euros, cosa que "sobrepassa convidar a tabac o a una cervesa". Queralt també ha avisat la Delegació del Govern espanyol a Múrcia, que ha donat suport a la iniciativa de Hostetur, que es podria interposar una querella per aquests càrrecs. La patronal hotelera de Múrcia regalarà un cap de setmana gratuït als policies i guàrdies civils en establiments de la regió murciana els dies 13, 14 i 15 d'abril. Els agents es podran allotjar amb les seves famílies en hotels i apartaments de les poblacions murcianes de Mazarrón, San Pedro del Pinatar, La Manga i Águilas, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada