dilluns, 12 de febrer del 2018

La plaça Constitució de Girona passa a millor vida i dona pas a la de l' U d'Octubre del 2017 . Unes 600 persones han seguit el ple municipal des de la plaça del Vi

Hi han votar a favor de l'equip de govern municipal, ERC i la CUP-Crida per Girona   
Moment en què el ple ha votat la moció per rebatejar la plaça Constitució per U d'Octubre de 2017. 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/02/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies Girona ja té plaça de l' U d'Octubre del 2017 i ha esborrat la Constitució del Regne d’Espanya de nomenclàtor de la ciutat. El ple municipal ha aprovat fer efectiu el canvi i rebatejar l'espai del Mercadal per majoria absoluta, amb els vots a favor de l'equip de govern municipal, ERC i la CUP-Crida per Girona.
Tot i que poc abans del ple Ciutadans (C’s) ha intentat fer caure la proposta de l'ordre del dia, adduint que no havia passat per Junta de Govern Local, no ho ha aconseguit. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha convocat la reunió d'urgència i ha portat la proposta al ple de l’Ajuntament. El debat, però, no ha estat exempt de polèmica i s'han tornat a evidenciar, com ja ha passat aquestes darreres setmanes, les divergències entre uns i altres. A una banda, CiUERC i la CUP-Crida per Girona; a l'altra, el PPC’s i el PSC.
Abans de la votació, Madrenas ha pres la paraula per subratllar que "la Constitució no és democràcia i ha perdut tota legitimitat", perquè en el seu nom hi ha "exiliats, represaliats i s'ha aplicat el 155".
Unes 600 persones han seguit el ple des de la plaça del Vi. Sobretot partidaris, però també opositors a la mesura.

Menys de 300 unionistes es van concentrar ahir contra el canvi de nom de la plaça de la Constitució monàrquica espanyola
Un reduït grup de menys de 300 unionistes, segons l’Agència Catalana de Notícies, es va concentrar amb banderes monàrquiques espanyoles ahir diumenge al migdia a la plaça del Vi de Girona per expressar el seu rebuig al canvi de nom de la plaça de la Constitució del Regne d’Espanya. A l’acte espanyolista hi havia regidors del PPC’s i PSC. Segons el portaveu de Girona Som Tots, l’antic carrillista Josep Quintanas, la decisió és "un error garrafal" i "una forma de rebequeria que no té massa sentit", ja que "hi ha molts i molts ciutadans que no hi estan d'acord". El portaveu unionista considera que amb aquesta mesura es vol "crear conflicte i fractura", i que els "els meus agreujats són els que se senten més ignorats per la gestió municipal de cada dia".

Amb banderes monàrquiques espanyoles 
Els espanyolistes concentrats a la plaça del Vi van mostrar banderes monàrquiques espanyoles i es van fer sentir amb càntics. També van intentat sense èxit pujar al balcó del consistori per penjar-hi una pancarta amb la frase "La Constitució és democràcia i Girona som tots".
Des de la plataforma no valoren el nou nom que es vol posar a la plaça, en record al referèndum de l'1 d'octubre, però s'oposen que es substitueixi l'actual. "Que deixin en pau la plaça de la Constitució", ha sentenciat Quintanas, que creu que l'Ajuntament de Girona pot nomenar d'una altra manera qualsevol altre indret de la ciutat. El portaveu considera que la Constitució del Regne d’Espanya va significar "un canvi fonamental" i això "ha de quedat reflectit en el nomenclàtor de la ciutat". Josep Quintanas es va incorporar al clandestí PCE --en temps de Santiago Carrillo i les polítiques de “reconciliación nacional española”-- quan durant el franquisme tardà estudiava a Saragossa. Durant la Transició aquest reconegut stalinista fou representat legal del PSUC a la demarcació de Girona. Finalment, es troba inscrit, com altres antics camarades seus, en el món del PSC-PSOE.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada