dilluns, 12 de febrer del 2018

Homenatge al MUME de la Jonquera a l’anarcosindicalista Joan Peiró i Belis, afusellat pels franquistes

El MUME i el Departament d’Història Contemporània de la UdG organitzen l’acte el divendres 16 de febrer, a les 11 del matí, a la Sala d’exposicions temporals del Museu.  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/02/2018   
La Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-  

 Acte homenatge en memòria de Joan Peiró i Belis (1887-1942) divendres, 16 de febrer, a les 11:00h, a la Sala d’Exposicions temporals del MUME, a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). Organitzen el MUME i la Universitat de Girona (Departament d’Història Contemporània de la UdG).
Joan Peiró i Belis, nascut al barri de Sants de Barcelona, fou un dels homes més rellevants de l’anarcosindicalisme del segle XX.
Programa:
11:00h Audiovisual Peiró 42 (30 minuts, Clack Audiovisual, SCCL, 2017) Direcció: Eloi Aymerich; Direcció musical: Maria Salicrú-Maltas.
Un home condemnat a mort rep la proposta de salvar la vida si renuncia a les seves idees i s'uneix a l'enemic. Ell ho rebutja i és assassinat. Què justifica el sacrifici? Es pot entendre la mort d'un home o una dona?Peiró42 és un curtmetratge documental on a partir d'escenes de ficció, entrevistes, imatges d'arxiu i la recuperació de fonts documentals originals s'exposen en primera persona els valors de l'anarcosindicalisme, el cooperativisme i la República.
Aquest audiovisual s'ha estrenat amb motiu dels 75 anys de l'afusellament a Paterna de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró (1887-1942), una proposta audiovisual sobre la memòria històrica i els valors d'un dels mataronins més destacats del segle XX i una iniciativa de la Comissió ciutadana de commemoració dels 75 anys de l'afusellament de Joan Peiró (1942-2017) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i del Memorial Democràtic.  
11:30 Conferència Recuperando la memòria de Joan Peiró de Chris Ealham, professor a la Saint Louis UniversityMadrid Campus, i especialista en l’anarquisme ibèric.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada