diumenge, 11 de febrer del 2018

Figueres fa un homenatge a l'exili de la Retirada de febrer de 1939

Milers de persones es van exiliar passant per Figueres el 39.Ha estat un acte emotiu, sobre les mateixes llambordes que fa 79 anys van suportar el pes de la por, l'angoixa i el dolor.  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/02/2018   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-  

Segons EMPORDA.INFO aquest diumenge 11 de febrer ha estat un dia per a la memòria història a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), per recordar les milers de persones que van emprendre camí cap a la incertesa en el decurs de la riada humana vers la frontera del Pirineu de la Retirada de primers de febrer de 1939, en un exili forçat.
Sobre aquelles mateixes llambordes de l’antiga carretera de Figueres a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) que fa 79 anys van suportar el pes de la por, de l'angoixa, del dolor, aquest 11 de febrer l'Associació Triangle Blau  conjuntament a l'Ajuntament de Figueres ha fet un homenatge a les víctimes de la diàspora de 1939. Ha estat un acte emotiu, com ho és cada any, amb la participació de persones que encara poden transmetre el testimoni del record, amb càrrecs electes locals, amb ciutadans que mostren respecte per tots aquells que van patir la repressió franquista.
La memòria de l’exili republicà de 1939 té un espai a Figueres, a l'avinguda Perpinyà, darrere El Motel, on se situa un monument dedicat a aquest record.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada