dimecres, 14 de febrer del 2018

Entitats de les comarques gironines participen en el 3er Congrés del Tercer Sector Ambiental

La cita reunirà un centenar d'agrupacions per abordar els reptes de futur i gestar aliances entre elles.  
Es tracta d’organitzacions de titularitat privada sense ànim de lucre amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals està vinculada a la protecció i millora ambiental i a la sostenibilitat. 
La trobada, que tindrà lloc divendres 16 de febrer, servirà per establir aliances i sinergies entre agents implicats en aquest sector que representa un volum econòmic de 19,3 milions a Catalunya. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 014/02/2018 
Girona (Gironès, comtat de Girona).- 

Llegim en la premsa convencional gironina que diverses entitats del tercer sector ambiental de les comarques gironines participaran aquest divendres en el Tercer Congrés TSACat. La cita, que se celebrarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), reunirà un centenar d'entitats per establir sinergies i promoure la col·laboració entre elles. A més d'abordar el rol i el paper de les entitats en la implementació de les polítiques ambientals del país, la trobada servirà per debatre els reptes per als propers anys per àmbits temàtics, i què es pot fer per donar-hi resposta. El canvi climàtic i la problemàtica de la qualitat de l'aire, les lleis de territori, de biodiversitat i d'espais agraris, qüestions sobre l'educació i voluntariat ambiental, la sobirania energètica o la municipalització de l'aigua són alguns dels temes d'actualitat que s'abordaran al voltant de sis taules de debat simultànies, conduïdes per entitats expertes en la temàtica: la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), Eco-uniónPlataforma per la Qualitat de l'AireAssociació de Naturalistes de Girona (ANG), Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA), Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), Plataforma Aigua és Vida, i Ecoserveis. Així mateix, s'ha organitzat un espai de relació entre entitats, Fem Xarxa, per afavorir el coneixement dels participants i fomentar estratègies de col·laboració per compartir recursos, cercar aliances professionals, i identificar propostes per reforçar el treball en xarxa a nivell de sector.
Segons l'últim Baròmetre del Tercer Sector Ambiental de Catalunya, existeixen unes 220 organitzacions no governamentals i entitats privades sense finalitat de lucre centrades en l'àmbit de l'ecologia, la sostenibilitat ambiental i, en general, la protecció i la millora del medi ambient. Compten amb prop de 25.000 socis i 5.500 voluntaris, i representen un volum econòmic de 19,3 milions d'euros.
La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, obrirà la jornada inaugural del congrés, que servirà  de punt de trobada per a les organitzacions i entitats d’aquest sector a Catalunya. Des del 2012, i d’acord amb les directrius del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat col·labora amb l’Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya en l’organització d’aquest congrés, que se celebra cada tres anys (2012-2015-2018). L’objectiu és generar un espai on compartir eines i accions, i afavorir les relacions i aliances entre les entitats ambientals del territori, i promocionar l’intercanvi de coneixements i la innovació socioambiental.
El TSAcat està format per les organitzacions de titularitat privada sense ànim de lucre amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, la missió de les quals està vinculada a la protecció i millora ambiental i a la sostenibilitat. És un actor clau en la construcció d’una societat més sostenible, en ser molt actiu en la identificació i solució dels problemes ambientals. A més, és un element de cohesió i inclusió social en el territori que, especialment a través del voluntariat, propugna valors socials positius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada