divendres, 9 de febrer del 2018

Demà dissabte, 10 de febrer, a les 3 de la tarda concentració davant el Castellet de Perpinyà en solidaritat amb els presos polítics catalans

Hi participarà gent de l’Alt Empordà.  
ERC porta al Congrés de Diputats la retirada de senyeres a matrícules dels Pirineus Orientals, que també és la bandera històrica del Rosselló. 
 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/02/2018  
 Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-   

ERC Catalunya Nord dóna suport al cap des setmana solidari al Rosselló, comarca on es celebren tres actes en defensa de la democràcia i la llibertat al Principat de Catalunya: “Fa més de tres mesos que l’Estat espanyol obliga la seva «justícia» a tenir engarjolats o exiliats elegits del poble català només per les seves conviccions polítiques; centenars d’elegits i militants són perseguits”.

El Voló, Perpinyà i Vulaternera  
Demà dissabte 10 de febrer, a les 10 del matí, al Voló, acte commemoratiu de l’exili en el decurs de la Retirada de 1939 del president Lluís Companys, afusellat pels franquistes en 1940.
Dissabte 10 de febrer, a les 15:00h, concentració per la llibertat del presos polítics catalans davant el Castellet de Perpinyà
Diumenge 11 de febrer, a partir de les 10 del matí, trobada a Bulaternera de la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana per l’alliberament dels presos polítics catalans.  
També l‘ NPA 66 dóna suport a aquests actes, i recorda “que recolza des del principi el dret democràtic a l’autodeterminació del poble català, vol expressar la seva solidaritat amb ell, denunciar el còmplice suport d’Emmanuel Macron i la Unió Europea a Rajoy i exigir l’alliberament dels presos polítics i la final del procediment. Demana que és  participi en les iniciatives d’aquest cap de setmana organitzades al nostre departament per a la defensa de la democràcia a Catalunya Sud”.

Crida des de l’Alt Empordà
Es fa una crida des de l’Alt Empordà a la participació a la concentració davant el Castellet de Perpinyà. Per qui vulgui anar-hi amb transport públic podeu agafar el tren des de Cervera de la Marenda: a Figueres surt a les 11:00h; a Llançà, a les 11:17h; a Portbou, a les 11:25. Tot seguit, enllaç des de Cervera de la Marenda. Per tornar en tren n’hi ha un que surt de Perpinyà a les 18:45 i arriba a Portbou a les 19:30h.

ERC porta al Congrés la retirada de senyeres a matrícules dels Pirineus Orientals 
El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha presentat una bateria de preguntes al Congrés de Diputats per l'actuació de la Policia Nacional espanyola a la duana de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), quan va obligar a ciutadans nord-catalans a retirar la bandera catalana de les matricules franceses del departament dels Pirineus Orientals, que és perfectament legal.
Tardà ha recordat que "malgrat ser un territori sota sobirania francesa des del 1659, l'emprempta i la cultura catalana hi han estat presents al llarg de la història; amb una gran presència del català en l'espai públic i familiar. És tant així, que la regió administrativa hereva del comtat del Rosselló, els Pirineus Orientals, té com a bandera la senyera, idèntica a la bandera oficial de Catalunya".
Per això pregunta per què les forces i cossos de seguretat espanyols "han obligat automobilistes francesos a tapar la senyera dels vehicles". I també qüestiona quin problema tenen amb la senyera, quan és la bandera oficial de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada