dissabte, 10 de febrer del 2018

Cent dies del 155



Concentració a Perpinyà a favor dels presos polítics.  
L'acte al Castellet ha estat precedit per un homenatge a Lluís Companys a El Voló.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/02/2018  
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-   

L’entorn del Castellet de Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) ha vist com aquest migdia el groc pintava la plaça de la Victòria. Desenes de persones amb cartells i peces de roba de color groc han reclamat l’alliberament dels presos polítics catalans. A la manifestació també hi havia estelades i s’hi han pogut veure l’ex-alcalde de la ciutat Jean-Paul Alduy, l’ex-diputat i ex-alcalde d’Argelers de la Marenda Pierre Aylagas, l’alcalde de Pesillà, Jean-Paul Billès; l’alcalde de Sant Andreu de Sureda i president del SIOCCAT, Francis Manent; l’alcalde de Vallestàvia, Jaume Taurinyà; el regidor de Perpinyà Jean-Michel Henric, entre altres cares conegudes de la Catalunya Nord.
No ha estat l’únic acte d’avui. Al matí s’ha fet un acte per a homenatjar la figura del president Lluís Companys a El Voló (Rosselló, comtat de Rosselló). També s’ha reclamat la llibertat pels presos polítics catalans. S’han col·locat llaços grocs al pont que porta el nom del qui fou president de la Generalitat, però la policia municipal els ha retirat.  
Cent dies del 155
La concentració de cada divendres al migdia de la plantilla laboral de la Delegació de la Generalitat a Girona, a les escales de la seu de l’edifici, va recordar ahir els 100 dies de l’aplicació de l’article 155. Es van fer visibles les cartolines grogues i també les bufandes i els llaços grocs. Al vestíbul de la seu gironina de la Generalitat, es fa recordatori dels dies que fa que són a la presó els Jordis(116 dies) i el vicepresident Junqueras i Joaquim Forn (99 dies). Els treballadors recorden que és una “lluita no violenta i de reivindicació”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada