divendres, 16 de febrer del 2018

A tot el país concentracions a les places dels ajuntaments, amb lectura de manifest per la llibertat de presos polítics i molt més motius del 155

Mostra la imatge al TwitterCentenars de persones demanen a Girona la llibertat dels presos, quan fa quatre mesos que els Jordis es troben a la presó.  
Gran marxa per les llibertats, a Palamós. Recorrerà demà la badia, des Torre Valentina fins al passeig de Palamós.  
A Roses acomiaden Carnestoltes amb els presos polítics.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/02/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).- 

Avui divendres, a les 19:00h, hi ha convocades a tot el país concentracions a les places dels ajuntaments, amb lectura de manifest per la llibertat de presos polítics i molt més motius: català i tot el que fa i farà el govern Rajoy amb l’article 155.

Centenars de persones demanen a Girona la llibertat dels presos, quan fa quatre mesos que els Jordis es troben a la presó 
Llegim en la premsa convencional gironina que en recordar que aquest divendres fa exactament quatre mesos que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart es troben en presó preventiva. Unes 1.200 persones, segons la Policia Municipal de Girona, han sortit a manifestar-se al centre de la ciutat seguit la crida d'Òmnium Cultural i de l'ANC. La mobilització té lloc arreu de Catalunya.
A Girona, la protesta es fa al Pont de Pedra i els convocants havien demanat que les persones es concentressin amb la llanterna dels seus mòbils encesa per "il·luminar la llibertat".

A Viladamat, a la rotonda
Segons fonts pròpies, a Viladamat (Terraprim, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) la concentració a la plaça de l'ajuntament s’ha dirigit fins a la rotonda, amb les llanternes dels s mòbils i s’ha penjat un llaç gros a un arbre d’aquesta.  

Gran marxa per les llibertats, a Palamós
Llegim en la premsa convencional comarcal que l’ANC i els Comitès de Defensa de la República (CDR) de part del Baix Empordà organitzen demà dissabte, a les 11 del matí, a la badia de Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona), una gran marxa amb el lema Ni un pas enrere. Llibertat presos polítics! L’acte, que tindrà una àmplia representació d’alcaldes, es tancarà amb els parlaments de la diputada d’ERC Anna Caula; Gemma Geis, de Junts per Catalunya, i el tinent d’alcalde de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà, comtat de Girona) Carles Puig (CUP). En nom de l’organització de l’acte intervindrà Toni Strubell. Rafel Bonillo, un dels portaveus, ha explicat que la concentració tindrà lloc a Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge (Calonge, les Gavarres, Baix Empordà, comtat de Girona), a les 11 del matí, i discorrerà en manifestació fins a un escenari que estarà situat al passeig de Palamós. Bonillo defensa la importància de participar-hi per reclamar la llibertat dels presos polítics. Bonillo explica que la manifestació tindrà una bona representació municipal d’alcaldes i regidors, i també d’un gran nombre de representats de l’ANC i dels CDR. Al final s’organitzarà un vermut solidari per recollir diners per a la caixa de resistència pro presos.

A Roses acomiaden Carnestoltes amb els presos polítics
Llegim en la premsa convencional comarcal que a Roses (Alt Empordà, comtat de Peralada) l’esquela de Carnestoltes que tradicionalment es reparteix per l’enterrament de la sardina, l’últim dia de carnaval, sempre posa el dit a la llaga d’algun tema de l’actualitat social o política. Enguany, però, la crítica no ha estat del gust del regidor de Ciutadans. Dilluns, l’esquela portava com a títol Llibertat presos polítics, escrit al revés per complicar-ne la lectura, com també es fa cada any. Altres anys l’esquela de Carnestoltes ha fet broma o crítica amb temes com el cas del Royal Marine (que va obligar l’Ajuntament a pagar una indemnització milionària), amb la problemàtica dels venedors del top manta, o amb l’onada de petits terratrèmols que va preocupar la població. “A vegades són temes crítics amb el govern municipal, però és carnaval i tothom ho entén d’aquesta manera”, diu Francesc Giner, encarregat de la regidoria de Festes, d’on ha sortit l’esquela del 2018. El cas és que enguany, quan el portaveu de Cs --i únic regidor de la formació-- ha descobert que el text al revés deiaLlibertat presos polítics, ha posat el crit al cel, dos dies després de l’enterrament de la sardina. En un comunicat, José Manuel Álvarez diu que “van fer que els nens repartissin uns flyers amb propaganda separatista”, reclama responsabilitats polítiques i exigeix saber quant ha costat aquesta “recuperació política”. “Són 85,47 euros”, respon l’alcaldessa Montse Mindan, apel·lant a la llibertat d’expressió i lamentant que si es va per aquest camí no es podran fer ni falles ni chirigotas.

El centre cívic de Breda recordarà el referèndum de l’1 d’octubre  
Llegim en premsa convencional comarcal que els deu regidors dels quatre grups municipals de Breda (Baix Montseny, la Selva) han acordat que el centre cívic del municipi dugui el nom d’1 d’Octubre. Segons la moció, aprovada per unanimitat el 29 de gener, el dia 1 d’octubre la població bredenca “es va conjurar per protegir les urnes del referèndum d’autodeterminació davant les forces d’ocupació de l’Estat espanyol”. L’alcalde, Dídac Manresa (ERC), considera que els gestos també són importants en el context actual, i que batejar espais com ara el centre cívic ajuden “a mantenir viva la flama”. Segons Manresa, “la repressió voreja el ridícul i l’esperpent. Els gestos efectius costen i hem de recórrer a la simbologia”. Manresa assenyala que moltes veïnes i molts veïns del poble (3.700 habitants) recordaran la defensa de les meses electorals i de l’únic lloc de votació (el centre cívic) que van fer molts veïns, fa quatre mesos. “Va passar en molts pobles de Catalunya, però aquell dia va ser especial”. ERC, en l’equip de govern municipal, i CiUTots per Breda i laCUP van presentar conjuntament la moció. Tots per Breda encara no ha cobert el buit deixat per la mort de Jaume Anglada, el setembre del 2017. El text aprovat destaca que el centre cívic serà, oficialment, el centre cívic 1 d’Octubre i que així serà inclòs en l’inventari de béns municipals. Manresa avança que el consistori col·locarà una placa a l’edifici en un acte públic.

Riudarenes, abans
Abans de finals del 2017, l’Ajuntament de Riudarenes (la Selva, comtat de Girona) ja havia decidit batejar la sala polivalent amb el nom d’1 d’Octubre. A Riudarenes, agents antiavalots de la Guàrdia Civil van entrar dins el col·legi electoral. L’endemà, en un ple extraordinari, els regidors van qualificar d’“amenaçadora” l’actitud dels agents i van lamentar “la violació d’un espai electoral, cosa que és totalment intolerable i inadmissible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada