divendres, 17 de novembre del 2017

Més de mil persones es manifesten a Perpinyà en la jornada de vagues contra les mesures antisocials de Macron

Perpignan Clementz MichelA la convocatòria intersindical de CGT 66, de FO 66, de Solidaires 66 i de la FSU s’hi han afegit les crides de la CNT 66 i la CNT SO 66 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/11/2017  
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-  

A la Catalunya Nord es sectors més actius en la jornada de vaga d’ahir dijous van ser la funció pública, l’ensenyament i els transports. Així a la SNCF els trens Intercités i els TER n’han circulat 3 de cada 4. Per la seva banda, a l’aeroport de Perpinyà el vol a  Marràqueix previst per dijous es va cancel·lar per la vaga del 16 de novembre.
A les 10:30h s’ha format una manifestació que ha sortit de la plaça de Catalunya a Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) aplegant més de mil persones. El punt d’arribada va ser la plaça de la Victòria, al peu del Castellet. A la convocatòria intersindical de CGT 66, de FO 66, de Solidaires 66 i de la FSU s’hi han afegit les crides de la CNT 66 i la CNT SO 66.
La vaga i les manifestacions del 16-N han estat unes protestes contra les "polítiques neoliberals" i les "mesures antisocials" siguin decretades o estiguin projectades pel govern d'Edouard Philippe, uns reglaments que han reformat el Codi de Treball, la disminució dràstica dels contractes aidés, "selecció" a l'entrada de la universitat...
Els motius de queixa sindical eren múltiples en la manifestació de Perpinyà, en la que hi van participar funcionaris al costat de militants de France Insoumise,PCFNPALutte ouvrièreanarquistes... en gran nombre. Segons el diari rossellonès L’Indépendant, malgrat la crida de la Union Nationale des Étudiants de France (UNEF) i la Union Nationale Lycéenne (UNL), no hi havia gaire jovenalla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada