dijous, 9 de novembre del 2017

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 9 de novembre de 1964 mor a Perpinyà l'anarquista i anarcosindicalista Joan Cunillera.

Necrològica de Joan Cunillera apareguda en el periòdic tolosà "Espoir" del 17 de gener de 1965
Necrològica de apareguda en el periòdic tolosà Espoir 






En el decurs de la Retirada, el febrer de 1939, passà a la frontera del Pirineu. Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de Perpinyà de la CNT-AIT en l’Exili 






Joan Cunillera:  
El 9 de novembre de 1964 mor a Perpinyà (Rosselló) l'anarquista i anarcosindicalista Joan Cunillera. Havia nascut cap el 1896 a Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès). Pagès, des de molt jove milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT). Membre dels Grups de Defensa Confederal, durant els anys vint lluità contra els pistolers del Sindicat Lliure, impulsat per la patronal catalana. Intervingué en el moviment revolucionari de Fígols (Berguedà) de 1931, en la protesta contra la deportació dels companys confederals a Bata (Guinea Equatorial) i en els aixecaments llibertaris del 8 de gener i de desembre de 1933.
Durant la guerra impulsà el moviment col·lectivista a l'Alt i Baix Penedès i en la col·lectivització de l'empresa cervesera Damm a Barcelona.
En el decurs de la Retirada, el febrer de 1939, passà a la frontera del Pirineu. Després de la Segona Guerra Mundial interimperialista milità en la Federació Local de Perpinyà de la CNT-AIT en l’Exili.
Joan Cunillera va morir el 9 de novembre de 1964 a l'hospital de Perpinyà. Deixà companya i filla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada