divendres, 17 de novembre del 2017

Els joves gironins citats a declarar com a investigats planten a la Guàrdia Civil

La concentració davant la comandància de la Guàrdia Civil de Girona, aquest matí. 
Els dos nois desconeixen quins fets els hi poden atribuir i no es presenten  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/11/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies aquest divendres al matí dos nois gironins que estaven citats a declarar com a investigats per la Guàrdia Civil han optat per "desobeir" i no presentar-se a la comandància del cos armat a Girona.
Ambdós convocats han detallat que durant les darreres setmanes han participat en mobilitzacions independentistes però asseguren que desconeixen quins fets concrets els hi poden atribuir perquè en cap moment la Guàrdia Civil els ha identificat. Per això, creuen que la citació és una "maniobra de repressió" contra "els joves organitzats". La seva advocada ha explicat que ara els poden tornar a citar un altre dia, tancar l'atestat i enviar-lo directament al jutjat o, l'opció "més extrema", que seria ordenar que els detinguin.
Tot i que no han entrat a la comandància, s'han concentrat a les portes de les dependències policials darrere una pancarta on s'hi podia llegir 'Defensar la terra no és delicte'.
Durant aquestes setmanes de mobilitzacions per a la República Catalana, ressalten que només els han identificat en una ocasió, i van ser dos agents de paisà a la zona de la Devesa. "Presumptament eren de la policia estatal i ens van demanar el DNI, però no sabem per què ens citen ara", han assenyalat. A més, també critiquen que la citació sigui per part de la Guàrdia Civil, un cos que, diuen no té "quasi competències" a la ciutat. "Si haguéssim fet alguna cosa fora de lloc, ens haurien de citar a declarar al jutjat o als Mossos", han recalcat. 

Proclamada la República Catalana 
Alemany i Huguet, membres de l'Assemblea de Joves del Gironès, atribueixen la investigació a una "venjança" que té com a objectiu inocular "por" a la població independentista. També recorden que tots dos van denunciar haver patit agressions mentre defensaven els col·legis electorals durant l'1-O. "És una tàctica per espantar-nos i de venjança per la denúncia que vam presentar contra ells", han dit.
Els dos joves gironins han optat per no respondre a la citació. "Entenem que no té cap base judicial i que només és una manera de pressionar-nos com a independentistes per posar-nos la por al cos", han afirmat. A més, Alemany també ressalta que consideren que s'ha proclamat la República Catalana i, per tant, la Guàrdia Civil "hauria d'estar fent les maletes". "Les forces d'ocupació no tenen legitimitat per fer-nos comparèixer davant seu", han afegit, segons l’agència.
L'advocada Montserrat Vinyets ha explicat que la Guàrdia Civil els pot tornar a citar un altre dia, pot tancar l'atestat sense prendre'ls declaració i enviar-lo al jutjat o, com a decisió "més extrema", poden ordenar que els detinguin per obligar-los a comparèixer. "Han fet un anàlisi dels diferents escenaris i han decidit que no han de venir a donar cap mena d'explicació quan l'únic que han fet és exercir el seu dret de participació política", ha conclòs.

Concentració per la llibertat i contra la repressió estatal cada divendres per part del funcionarietat de la Generalitat a Girona 
Per la seva banda, els funcionaris de la Generalitat a Girona han fet una concentració aquest migdia i han decidit seguir cada divendres amb les concentracions solidàries amb els consellers i les conselleres del Govern legítim català a la presó així com els dos Jordis també empresonats, protestes que duraran mentre quedi a la presó alguna d’aquestes persones represaliàdes per l’Estat espanyol.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada