divendres, 17 de novembre del 2017

El vaixell del Piolín abandona el port de Barcelona

Els policies es reallotjaran en hotels. 
Marta Rovira revela que l’Estat espanyol va amenaçar que hi hauria “sang i morts al carrer” si es proclamava i es desenvolupava la independència catalana.  
“Ens informaven que ja entraven armes per Sant Climent Sescebes”, ha dit.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/11/2017  
Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Besalú).-  

El ja conegut vaixell del Piolín va deixar el port de Barcelona dijous al matí. Però els policies i guàrdies civils no marxaran. Es reallotjaran en hotels. Segons sembla, el Ministeri de l'Interior del Govern espanyol ho va decidir després de les nombroses queixes que han fet els mateixos agents, que fa prop de dos mesos que hi són.
Els portuaris cenetistes de Barcelona han penjat en el seu compte de Twitter el vídeo del moment que el vaixell del Piolín "símbol de la repressió de l'Estat" ha marxat del port de Barcelona. Segons han anunciat la militància anarcosindicalista portuària, és una imatge "molt esperada" però, alhora, saben "que no van lluny". Els policies i guàrdies civils desplaçats al Principat de Catalunya seran reallotjats en hotels. En aquest sentit, el compte de Twitter de Portuaris CNT els recorda que vagin on vagin "no seran benvinguts".
Malgrat la marxa del creuer Moby Dada, està previst que el seu lloc l'ocupi l'embarcació comercial GNV Azzurra, atracat al port de Tarragona també durant prop de dos mesos per allotjar més agents de la policia espanyola.
Entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola es calcula que hi ha entre 8.000 i 12.000 agents enviats de manera excepcional al Principat de Catalunya. Encara es desconeix quan marxaran definitivament però es preveu que es quedin fins l’any nou com a mínim. Això va per llarg.

Avís governamental espanyol de possibles víctimes  
Des de Junts pel Sí apunten que un factor, i determinant, per entendre per què el Govern legítim de Catalunya va decidir no oferir cap resistència al 155 fou l'amenaça "real" que l'Exèrcit espanyol es desplegués pel territori català i fes ús de la violència. En aquest sentit, interlocutors del Govern espanyol varen fer saber al de la Generalitat que "si hi ha morts, cauran sobre la vostra consciència". Una amenaça que va motivar que s'apostés per no resistir ni oficialitzar laRepública Democràtica i Social Catalana al Diari Oficial de la Generalitat (DOG). Segons apunten fonts coneixedores, que esmenta el digital Directe.cat, tot i que la normativa europea impedeix aquest tipus de procediment militar, l'Estat estava disposat "a tot" per frenar la independència nacional catalana i les amenaces eren explícites. Uns fets que es volen explicar "amb tots els detalls quan arribi el moment".

“Ens informaven que ja entraven armes per Sant Climent Sescebes” 
VilaWeb informa que la dirigent d’ERC Marta Rovira ha anunciat aquest divendres al matí que el Govern espanyol havia fet arribar al Govern català que tenia intenció d’utilitzar l’Exèrcit i les armes de foc per reprimir les possibles concentracions ciutadanes de defensa de les institucions catalanes tan bon punt es proclamés la independència. En una entrevista a RAC-1, la republicana Marta Rovira ha explicat que el Govern català tenia totes les estructures i institucions a punt per a començar a desplegar la República, però que van decidir d’aturar-ho tot per l’amenaça que provenia de “fonts molt fiables i contrastades” de què disposaven el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras que amenaçaven “de sang i morts al carrer” si es duia endavant el desplegament del nou estat.
Vaig demanar moltíssimes vegades que això s’expliqués. Puigdemont, a Brussel·les, ja va parlar de violència extrema, i en els debats s’havia exposat l’amenaça de la violència, i, a més, veníem del primer d’octubre”, ha dit. Rovira ha assegurat que sabien que entraven armes a la base Álvarez de Castro, al municipi de Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), una important base militar espanyola, i que venia l’Exèrcit del Regne d’Espanya a desplegar-se per Catalunya. “El Govern espanyol ens feia arribar per múltiples vies que hi hauria violència extrema si continuàvem per aquest camí. Això de la violència ens va arribar de moltes fonts diferents, contrastades i fiables”, ha explicat aquest matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada