dimecres, 15 de novembre del 2017

El Piuet marxa i els agents se’n van a hotels


Hi ha mitjans que especulen que els agents s’allotjaran demà a la Costa Brava, d’altres, a Terres de l’Ebre  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/11/2017  
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-  

Llegim en la premsa convencional que el Moby Line, el vaixell amb la imatge de Piuet que el 20 de setembre va atracar a Barcelona per allotjar agents del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, abandonarà el port demà. Marxa el vaixell, però no pas els policies i guàrdies civils que allotja (un màxim de 1.638), que s’instal·laran en hotels catalans. Ahir, no obstant això, la Guàrdia Civil va donar instruccions per modificar les circumstàncies “extraordinàries” que van motivar l’adopció de la mesura, de manera que sembla que es restablirà el funcionament normal. El director general de la Guàrdia Civil, José Manuel Holgado, va emetre ahir una instrucció per la qual a partir de demà es restablirà el règim normal de vacances, permisos i horaris per al personal destinat a Catalunya.
L’altra embarcació on dormen els policies espanyols, el Rhapsody, de moment no es mou del port de Barcelona. Hi caben 2.448 persones. En qualsevol cas, el vaixell batejat popularment com el Piuet havia fet aflorar les queixes dels sindicats de la policia per les condicions inapropiades que s’oferien als seus ocupants. Podria ser també que l’espai del Moby Line l’ocupés en els pròxims dies el tercer vaixell, el GNV Azzurra, amb capacitat per a 800 persones, que estava atracat a Tarragona. Des del 20 de setembre l’Estat ha pagat 60.000 euros diaris a les navilieres propietàries dels vaixells en concepte de lloguer. Això, sense les dietes dels ocupants.
Part dels agents allotjats a la base militar Álvarez de Castro, a l’Albera, fa unes setmanes es van instal·lar al càmping Illa Mateua, a Montgó (l’Escala, Baix Ter, Alt Empordà) i es buscava lloc en un hotel veí que tancava i no els va acollir. Ara, diversos mitjans comenten que en alguns hotels de la Costa Brava s’allotjaran els agents del Moby Line. També s’havia parlat d’hotels de terres de l’Ebre.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada