dijous, 9 de novembre del 2017

Desallotjament ahir a les 9 del vespre de la gent del bloqueig de l’AP-7 a Borrassà

La bòfia va provocar als CDR no poder recollir les deixalles de menjar i beure durant el bloqueig.
Desallotjament ahir a les 9 del vespre de la gent del bloqueig de l’AP-7 a Borrassà.  
Membres i simpatitzants dels CDR de Navata, Borrassà i Figueres recullen la brossa dels vorals de l'AP-7 a Borrassà.  
El desallotjament policial va impedir que es poguessin endur totes les deixalles de la jornada de lluita a l’autopista transfronterera.  
Fins a les 9 del matí d’aquest dijous no s’ha restablert el trànsit de l’AVE entre Barcelona i Perpinyà desprès de la vaga general d’ahir.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/11/2017  
Borrassà (Alt Empordà, comtat de Besalú).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies membres i simpatitzants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Navata, Borrassà i Figueres, a l'Alt Empordà, han reunit aquest dijous a la tarda per recollir la brossa acumulada als vorals de l'AP-7 a l’alçada de Borrassà (Alt Empordà, comtat de Besalú), tallada durant 15 hores per la vaga general d’ahir dimecres.
El desallotjament policial, que es va produir a l’entorn de les nou del vespre, va impedir que es poguessin endur totes les deixalles de menjar i beure durant la jornada de lluita a l’autopista i, per això, avui han fet una convocatòria a través de les xarxes socials per trobar-se i netejar al costat de les instal·lacions de l’AP-7, fora de les tanques.
En total, hi han participat una desena de persones i han omplerts quatre bosses d'escombraries. Una de les veïnes de Borrassà que hi ha participat, Elvira Pous, ha explicat que dimecres ja era de nit i no s'ho van podem emportat tot i que avui han decidit acabar de netejar l'espai. 

"Que no diguin que els independentistes som uns guarros"
Hi han participat veïns i simpatitzants dels CDR de de diverses poblacions. És el cas de l'Elvira Pous, que viu a Borrassà. "Era tard i gairebé no es veia res. Per això vam pensar de venir avui per mirar que no quedessin restes, tot i que no n'hem trobat gaires perquè tothom va endur-se escombraries", assegura. Un altre dels participants i veí de Navata, l'Antonio Nicolas, també va estar present durant tot el dia al tall de l'autopista i ha decidit venir aquest dijous a netejar perquè "no ens acusin i diguin que els independentistes som uns guarros". De fet, diu, no s'hi ha trobat gaire res. "Fins i tot hem netejat coses que no eren del tall", remarca Nicolas.

Desallotjament per la força 
El desallotjament policial es va produir pels volts de les 9 del vespre i, asseguren els CDR, ja era molt tard per emportar-s'ho tot. Al bloqueig de camions del trànsit internacional, s'hi van reunir unes dues mil de persones, que van portar menjar i beure per poder passar-hi el dia. Per això, han decidit reunir-se avui i acabar de deixar-ho tot en condicions. En total, s'han omplert unes quatre bosses d'escombraries, a banda de d'una mena de tanca de plàstic que es va utilitzar per protegir uns arbres de la zona. 

Fins a les 9 del matí d’avui no ha circulat cap comboi de l’AVE  
Segons la companyia ferroviària RENFE, a causa de l'ocupació de vies a Girona i a l'estació de Sants a Barcelona avui no han circulat els combois de l’AVE que havien de sortir de Figueres cap a Barcelona a les 6:30, les 7:20 i les 7:55 hores i els usuaris han hagut de ser recol·locats en combois posteriors. Amb tot, la circulació de trens entre Figueres i Barcelona ha recuperat la normalitat cap a les nou del matí d’aquest matí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada