dimecres, 15 de novembre del 2017

Ciutadans vol fer treure la pancarta llibertat presos de l’ajuntament de Lloret de Mar

La va penjar l’equip de govern municipal, que no té intenció de retirar-la, i recorda que se’n pengen també en suport d’altres causes, mentre, C’s ha demanat a la Subdelegació del Govern espanyol que faci el requeriment. 
Una gran pancarta demana la llibertat dels presos polítics des del campanar de Puigcerdà. 
Pancarta pels 10 presos a Girona. 
La lona de grans dimensions va ser penjada a Puigcedrà pel Comité de Defensa de la República a la Cerdanya. 









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/11/2017  
Lloret de Mar (La Selva marítima, comtat de Girona).-  

Segons la premsa convencional comarcal el grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona) ha demanat que la Subdelegació del Govern espanyol faci retirar la pancarta ‘Llibertat presos polítics’, que hi ha penjada a la façana de la casa de la vila des del dia 6 de novembre. Segons va explicar el portaveu de l’equip de govern municipal de Lloret, Jordi Sais, la pancarta es va penjar a petició del Comitè de Defensa de la República de Lloret per exigir que s’alliberin els consellers del Govern català que són a la presó, i els dos Jordis. A més, va dir Sais, de l’equip de govern municipal del PDeCAT i d’ERC hi estan d’acord, i el PSC “no s’hi oposa”.
El regidor de Ciutadans Jaime Muzas va argumentar que la pancarta suposa “una infracció de la neutralitat de les administracions”, basant-se en sentències al País Basc quan es reclamava amb pancartes l’acostament dels presos. Tot i que en un comunicat C’s parla que es retiri “qualsevol pancarta partidista”, Muzas va admetre que en la petició que van entrar a l’Ajuntament, dirigida a la Subdelegació del Govern espanyol, se centren només en la pancarta per la llibertat dels presos.

“La pancarta no és partidista”  
Per contra, el regidor Jordi Sais va considerar la reclamació “una mostra més del tarannà democràtic que té Cs. La pancarta no és partidista. Ells poden estar-hi d’acord o no, però no és partidista, és una qüestió de cultura democràtica”, va dir. A més, hi va afegir que dos dies més tard es va penjar també al balcó on hi ha el despatx d’ICV-EUiA una pancarta en suport dels refugiats (‘Welcome refugees`), i C’s no n’ha fet esment”. També va recordar que es penja també de vegades a l’ajuntament la bandera de suport al col·lectiu LGTB, que també es podria considerar partidista, “però tampoc no en fan esment”.
 Per Muzas, però, són casos diferents, perquè hi ha acords de ple en suport a l’acolliment de refugiats i per declarar la ciutat Gay friendly, però aquest no és el cas dels presos polítics. En aquest cas, va dir Muzas, C’s no té inconvenient que es pengin les pancartes. Hi va afegir, respecte de la dels presos polítics, que, com que no s’ha penjat per mitjà de cap decret d’alcaldia, “sinó per la via dels fets”, demanen a l’alcalde “que retiri la pancarta prenent com a base l’argumentació jurídica que hem fet, i, en el cas que ignori el requeriment, que ho posi en coneixement del jutjat”.
La notícia que es penjava la pancarta en suport als presos polítics va despertar un debat encès a la xarxa social, amb partidaris i detractors. Per Sais, “hi ha una majoria a l’Ajuntament que hi està d’acord, els agradi o no --va dir referint-se a Cs--; entenem que hi ha persones tancades de manera injusta pel fet de tenir una ideologia diferent dels que governen, i ens hi solidaritzem”.
Una gran pancarta demana la llibertat dels presos polítics des del campanar de Puigcerdà  
El campanar de l'antiga església de Santa Maria de Puigcerdà llueix des del divendres 3 de novembre una gran pancarta en la qual es demana la llibertat dels presos polítics. La lona de grans dimensions penja des de la part alta del campanar per la façana que dóna a la plaça. El Comitè de Defensa de la República a la Cerdanya (CDR a la Cerdanya) és l'entitat no jurídica que ahir es va fer càrrec de col·locar la lona, segons informa NacióDigital.  

Pancarta pels 10 presos a Girona 
L’Ajuntament de Girona va penjar ahir a la façana del consistori una gran pancarta en què es demana l’alliberament dels 10 presos polítics. L’Ajuntament, que ja va penjar un gran llaç de dol quan es va empresonar part del Govern català legítim, té intenció de mantenir-la fins que tot el govern empresonat sigui a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada