dimecres, 8 de novembre del 2017

24 hores de Catalunya sota el magnífic control del Comitès de Defensa de la República en el centenari del la Revolució dels consells d’obrers i soldats a Rússia el novembre de 191

La manifestació damunt la via del TAV a Girona.
La Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil es despleguen durant la vaga general inclusiva del 8-N.  
La vaga d’avui bloqueja amb dignitat les fronteres catalanes en defensa de la República i contra la repressió monàrquica espanyola, tot impedint la sortida de l’AVE a Madrid des de Sants i impedint el pas dels TGV/AVE entre Perpinyà i Barcelona des de Girona.   
En el mar de paralitzar l’economia de la UE i promoure una vaga general indefinida per fer efectiva la República s’ha bloquejat l’estació de l’AVE a Girona fins a les deu de la nit, mentre a l’AP-7 la mobilització popular vol passar-hi la nit a la calçada per bloquejar la frontera del Pirineu per l’Empordà. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/11/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

A les 07:36h l'AP-7 i l'N-II al seu pas per les comarques gironines, tallades. L'AP-7 a Borrassà i l'N-II a Figueres i Vilamalla, ja estaven tallades en ambdós sentits. A les 07:34h la vaga general inclusiva d’aquest dimecres començava amb una quinzena de talls a carreteres com l'A-2, l'AP-7, la B-20, la B-23, la C-16 i la C-25. Segons dades del Servei Català de Trànsit, l'A-2 es trobava tallada en diversos punts com Abrera, Òdena o Sant Joan Despí; l'AP-7 a Vilafant i Santa Perpètua de Mogoda; la B-20 a Santa Coloma de Gramenet; la B-23 a Sant Just Desvern; la C-16 a l'alçada de Sallent; i la C-25 a Vic. Així mateix, també hi ha hagut talls breus a la C-60 al Túnel de Parpers direcció Granollers, l'N-340 o l'N-II. Aquestes accions popularment ja se’n diu anar a esmorzar. Esmorzar a partir d’ara vol dir actuar a l’hora de llevar-se.  

Bloqueig de l’estació de l’AVE a Girona i a Sants i tot el dia sense circulació a l’AP-7 fins a la frontera a fi de fer efectiva la República amb una vaga indefinida  
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies centenars de persones aquest dimecres de vaga general inclusiva tallen les vies de l'AVE a Girona amb motiu de la vaga general preveuen allargar la protesta fins les 10 del vespre, que és l'hora en què estava programat el pas del darrer tren TGV/AVE entre Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) i Barcelona. L’ocupació de vies s'ha produït abans de les 9 del matí, de manera que ja s’han superat les 12 hores d'interrupció de la circulació de trens d'alta velocitat entre Barcelona i l’hexàgon francès, en una acció transfronterera des de l’estació de Girona, on s’ha penjat una pancarta a favor d’una vaga general indefinida pel reconeixement de la República.
Aquesta tarda s’han sumat a la protesta part de la gent que durant el dia han estat tallant el trànsit a l'AP-7 a Riudellots de la Selva (la Selva, comtat de Girona), que s'ha dissolt al voltant de les 5 de la tarda, i la meitat de l’assistència s'ha desplaçant a l'estació de trens de Girona per reforçar l’acció a les vies. L'altra meitat s'ha dirigit a reforçar el bloqueig de l’AP-7 a l’alçada de Borrassà (Alt Empordà, comtat de Besalú), on també està tallada l'autopista. La intenció dels manifestants és mantenir aquest últim tall de trànsit durant tota la nit.

Un miler de persones tallen el Tren d'Alta Velocitat a Girona 
Un miler de persones han aturat la circulació de Trens d'Alta Velocitat a Girona en protesta pels presos polítics i l'aplicació de l'article 155 durant la vaga general  programada pel llarg d'avui i que l’activisme gironí vol que sigui indefinida par aconseguir fer efectiva la República proclamada el 27 d’octubre, com a ruptura a Catalunya amb la monarquia borbònica, hereva del general Franco.
Segons l’Agència Catalana de Notícies un testimoni de l’acció col·lectiva gironina ha assegurat, en declaracions a Catalunya Ràdio, que després de saltar-se el cordó de seguretat instal·lat per la Policia Nacional espanyola aquesta ha carregat amb les porres contra els manifestants, deixant dues persones ferides. Al veure's desbordats els agents de la bòfia espanyola la resta de la gent s'ha concentrat damunt la via, impedint la circulació dels combois d’alta velocitat en els dos sentits entre Perpinyà i Barcelona, unes afectacions internacionals dels TAV que uneixen Barcelona amb París. 
Mentrestant, a Rodalies es mantenien els talls a Mataró de l'R1, als quals se li ha afegit un altre a Blanes de la mateixa línia; a Montcada Bifurcació, que afecta les línies R3 i R4; i a Sant Vicenç de Castellet, també a l'R4. Pel que fa l'acció a Ulldecona, que tallava l'R16, ja ha finalitzat i el trànsit ferroviari s'ha restablert.
De fet, a través del compte oficial de Twitter, Rodalies de Renfe ja avisava que hi havia "grans afectacions" a tota la xarxa per invasió de persones i objectes a la via.
Pel que fa els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, els trens es trobaven aturats entre Valldoreix i Mira-sol i Valldoreix i Vopelleres, també per la presència de manifestants a l'estació de Sant Cugat del Vallès.  

Una dona denuncia que un guarda de seguretat l'ha ferit al cap amb la porra a l'estació del TAV de Girona 
L’Agència Catalana de Notícies informa que una dona d'uns 40 anys denunciarà un guarda de seguretat a qui acusa d'haver-la colpejat al cap amb la porra quan intentava accedir a les vies del Tren d'Alta Velocitat de l'estació de Girona. Els fets han passat cap a les 08.00 hores, segons ha explicat la dona, que ha afegit que han estat els policies que hi havia a la zona els qui han apartat el guarda de seguretat i que presentarà denúncia.
Un miler de persones han tallat les vies del TAV a l'estació de Girona amb motiu de la convocatòria de vaga general. El grup ha entrat massivament a la zona de vies, fet que ha obligat a interrompre el servei en els dos sentits de la circulació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada