dijous, 21 de setembre del 2017

Suport solidari des de Perpinyà, ahir i avui

Voir l'image sur TwitterMil persones es manifesten des del consolat espanyol fins a la casa de la vila, on es va aixecar un castell. 
Avui dijous a les 12:30 hi haurà una altra concentració davant del consolat espanyol.  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/09/2017  
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-  

Finalment ahir a Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) diverses formacions polítiques i entitats van fer una convocatòria d’urgència a les 18:30h davant el consolat espanyol, on s’hi va aplegar un miler de persones, amb cartells, pancartes i estelades blaves i vermelles. Com que hi havia un ple de l’Ajuntament de Perpinyà es va decidir fer una manifestació fins a la plaça de Catalunya i tot seguit la gent es va desplaçar, en una marxa animada, fins a la casa de la vila, on es manifestar davant alguns regidors el suport nord-català al referèndum de l’1-O i protestar fermament “pel cop d’estat encobert del Govern espanyol contra les institucions catalanes”. Es va aixecar un castell ja que hi havia castellers en la protesta solidària.
Així, entre cants, crits i discursos la manifestació es va desplaçar fins a la casa de la vila de Perpinyà, on tenia lloc el ple municipal. Una delegació volia entrar a l’ajuntament per a demanar una declaració del Consistori a favor de la democràcia al Principat de Catalunya que ha suprimit l’Estat espanyol. En arribar la manifestació s’ha tancat les portes de l’ajuntament i va ser impossible penetrar-hi.
El regidor Brice Lafontaine va sortir a fora de l’edifici i va explicar que havia demanat que el ple municipal de Perpinyà aprovi una moció de l’Ajuntament, però la seva petició va ser rebutjada pel vet de l’alcalde. Tanmateix, l’alcalde va acceptar que al final del ple es pogués debatre sobre el tema, però sense aprovar cap moció. En aquest sentit, Brice Lafontaine, per la seua banda, ha enviat una carta al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i una altra, al prefecte del Pirineu Oriental.  
VilaWeb destaca que a la manifestació d’ahir dimecres hi va assistir Nicolas Garcia, cap del PCF 66.

Concentracions avui davant el consolat espanyol 
Pel seu costat ERC i les JERC Catalunya Nord, en un comunicat, va cridar a una concentració avui dijous a les 12:30h davant el consolat espanyol , una concentració també convocada per NPA, CUP, PCF, EELV, AL, MJC i MJS així com algunes centrals sindicals.
També el partit Oui au Pays Catalan (OPC, abans el referent nord-català de CDC) va fer ahir un comunicat expressant la seva solidaritat amb el poble català, víctima d’un estat d’excepció de fet per part del govern Rajoy.
La revolta contra la repressió a Catalunya del Govern espanyol aconsegueix trencar fronteres i genera manifestacions solidàries a Europa, com ara davant consolats i l’ambaixada del Regne d’Espanya a París.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada