dimecres, 20 de setembre del 2017

L'Alt Empordà es mobilitza per l'1-O

Mostra la imatge al Twitter
Multitudinària concentració a Figueres 
La convocatòria ha estat per protestar davant dels escorcolls fets per la policia aquests darrers dies en dependències de la Generalitat i altres edificis.  
Clam per poder celebrar l'1-O a les principals poblacions de les comarques gironines. 
Milers de persones surten al carrer a Girona, Figueres, Banyoles, Ripoll o Santa Coloma de Farners.  
Crits de "votarem", "no tinc por" i d'"independència".


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/09/2017 
Figueres/l’Escala/Viladamat/Peralada/Roses/Llançà/ El Port de la Selva/ Garrigàs/ Borrassà/Bàscara/Camallera/Castelló d'Empúries/Vilafant/Ventalló/Avinyonet de Puigventós/Sant Pere Pescador/la Jonquera/Torroella de Fluvià (Alt Empordà).-  

Segons EMPORDA.INFO amb el lema ‘No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu. Votarem!’, les entitats que defensen la celebració del referèndum de l'1 d'octubre han convocat per aquest dimecres, a partir de les vuit del vespre, concentracions simultànies a davant dels ajuntaments del país.
Milers d'altempordanesos han participat en aquesta crida feta per l’ANC i Òmnium Cultural a nombrosos municipis de la comarca. La convocatòria ha estat per protestar davant dels escorcols fets per la policia aquests darrers dies en dependències de la Generalitat i altres edificis. Entre els municipis que han hi ha hagut concentracions, hi ha Figueres, l’Escala, Viladamat, Peralada, Roses, Llançà, El Port de la Selva, Garrigàs, Borrassà, Bàscara, Camallera, Castelló d'Empúries, Vilafant, Ventalló, Avinyonet de Puigventós, Sant Pere Pescador, la Jonquera, Torroella de Fluvià o Roses. 

Milers de persones surten al carrer a Girona, Figueres, Banyoles, Ripoll o Santa Coloma de Farners  
Milers de persones s'han concentrat aquest vespre a Girona, Figueres, Banyoles, Ripoll, Santa Coloma de Farners i un munt de ciutats i pobles de les comarques gironines per denunciar "enèrgicament" l'operatiu policial ordenat per "les clavegueres de l'Estat" contra l'1-O. La plaça Constitució s'ha omplert d'estelades i crits a favor de la independència i el referèndum. Responent a la crida de la plataforma Girona Vota, els manifestants han clamat a favor del dret a decidir i han denunciat les detencions de càrrecs del Govern i els escorcolls que s'han practicat aquest dimecres.
"Avui han donat un pas més en l'estat d'excepció que estan instaurant per la porta del darrere, assaltant les seus del Govern de Catalunya i dels seus legítims representants", recull el manifest que s'ha llegit durant la protesta. Acompanyats pels gegants de la ciutat, els gironins han desplegat una pancarta amb el lema 'Democràcia' davant la Subdelegació de l'Estat i, després, els membres de la plataforma hi han dipositat cartells.
A continuació, la concentració s'ha desplegat per la ciutat fent una encartellada massiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada