dijous, 21 de setembre del 2017

La CGT presenta preavís de convocatòria de Vaga General a Catalunya amb inici el proper 3 d’octubre

La CGT ha presentat aquest dijous un preavís de vaga general a Catalunya en resposta als registres, confiscacions i les detencions que han dut a terme les forces policials de l'Estat.  
Aquest preavís serà sotmès a validació de l'afiliació durant la propera setmana.  
El SP del Comitè Confederal de la CGT contra la repressió de l’estat a Catalunya.  
La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha anunciat a través del seu compte de Twitter la seva adhesió a la vaga general.  
Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.  


La classe treballadora catalana viu una realitat insuportable construïda a base de llibertats i drets civils trepitjats, precarietat salvatge, repressió normalitzada a les empreses, al carrer, atacs a la llibertat d’expressió sindical o d’altra mena, en un estat autoritari que és on més han retrocedit els salaris de tot Europa.
Després d’un període de contactes amb altres sindicats cercant la unitat d’acció, comuniquem que la CGT de Catalunya ha presentat un preavís de vaga general a Catalunya amb inici el proper 3 d’octubre, tenint en compte els terminis legals que apliquen en aquest tipus de convocatòria. Aquest preavís serà sotmès a validació de la nostra afiliació durant la propera setmana.
No volem ni reformes laborals que ens esclavitzen la vida ni l’autoritarisme d’aquells que creuen que esclafaran els nostres drets.
Visca la lluita de la classe obrera!
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya
21 de setembre de 2017

Comunicat del SP del Comitè Confederal de la CGT contra la repressió de l’estat a Catalunya   
LA CGT DAVANT LA REPRESSIÓ DESFERMADA PER L’ESTAT A CATALUNYA
Davant els últims esdeveniments repressius que s’han produït a Catalunya tals com les detencions a representants polítics, registres a mitjans de comunicació i seus d’organitzacions, assalts a domicilis, anul·lació de les garanties constitucionals i de llibertats públiques com la llibertat d’expressió, de reunió… des de la CGT volem manifestar que:
-. Considerem absolutament intolerable la resposta autoritària que des del govern i les administracions de l’Estat s’està donant al que no és més que una manifestació ciutadana de l’exercici a la lliure expressió.
-. És molt alarmant l’escalada repressiva que estem vivint aquests dies a Catalunya doncs suposa un greu i injustificada retallada dels espais de participació col·lectiva però, al marge del referèndum de l’1-O, ens preocupa molt que aquesta repressió s’estengui a altres espais com el món sindical i l’activisme social o ciutadà. Històricament, quan les actituds feixistes entren per la porta, mai surten si no se les expulsa. L’estat d’excepció implantat a Catalunya ens recorda a èpoques passades que crèiem definitivament superades.
-. Des de la CGT manifestem el nostre compromís amb la defensa de les llibertats i en contra de la repressió que ha engegat l’estat contra el poble català. Fem una crida a tota la nostra afiliació i als seus sindicats perquè acudeixin defensar en la pràctica aquests principis, al carrer i on sigui necessari. No anem a deixar que ens robin per la força més drets i llibertats. Combatrem aquestes formes de terrorisme d’estat amb tots els nostres mitjans i amb totes les seves conseqüències.
20 de setembre de 2017
Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

La CGT anuncia una vaga general a Catalunya 

[EL TRIANGLE 21/09/2017]   
El sindicat CGT ha presentat aquest dijous un preavís de vaga general a Catalunya en resposta als registres i les detencions que han dut a terme les forces policials de l'Estat en relació amb el referèndum del pròxim 1 d'octubre. Els dos sindicats majoritaris a Catalunya, CCOO i la UGT, encara no s'han pronunciat. La vaga es faria entre els dies 3 i el 9 d'octubre, dos dies després de la consulta independentista.
En un comunicat, la CGT explica que "la classe treballadora catalana viu una realitat insuportable construïda a base de llibertats i drets civils trepitjats, precarietat salvatge, repressió normalitzada a les empreses i al carrer, i atacs a la llibertat d'expressió sindical o d'altra mena en un estat autoritari que és on més han retrocedit els salaris de tot Europa". "No volem ni reformes laborals que ens esclavitzen la vida ni l'autoritarisme d'aquells que creuen que esclafaran els nostres drets", afirma el sindicat.
La CGT ha pres la decisió de convocar l'aturada "tenint en compte els terminis legals que s'apliquen en aquest tipus de convocatòria". CGT s'ha posat en contacte amb altres sindicats a la recerca de la unitat d'acció, tot i que de moment ni CCOO ni l'UGT, s'hi han pronunciat.
COS anuncia la seva adhesió a la vaga general "a partir del 3 d'octubre"  
D'altra banda, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha anunciat a través del seu compte de Twitter la seva adhesió a la vaga general "a partir del 3 d'octubre". El sindicat ha denunciat que "durant les darreres dues setmanes, desenes de centres de treball han rebut la intervenció de diferents membres dels cossos policials" i considera que "s'estan vulnerant els drets fonamentals a llibertat ideològica, d'expressió, intimitat i integritat física".
Per altra banda, unes 20.000 persones segueixen concentrades davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) demanant que s'alliberin les persones que encara queden detingudes després dels escorcolls fets ahir per la Guàrdia Civil. El jutge ja ha deixat en llibertat a vuit dels catorze detinguts i a un dels investigats. Per contra, resten sis persones que segueixen detingudes a les dependències de la Guàrdia Civil, situada a la Travessera de Gràcia de Barcelona i a Sant Andreu de la Barca. Tot apunta que els mobilitzats seguiran concentrats indefinidament davant del TSJC reclamant la llibertat dels detinguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada